Upravičeno pričakujemo, da bo nova serija 3 v svojem razredu ponovno postavila nove standarde.

Pričakujemo, da bo nova serija 3 spredaj izjemno podobna novi seriji 5 predvsem na sprednjem delu avtomobila, medtem ko naj bi bil zadnji del nekoliko bolj samosvoj, notranjost pa bo predstavljala najnovejšo tehnologijo. Iz zadnjih slik ujetih med testiranjem vidimo, da bo nova serija 3 precej bolj agresivnega videza kot vse generacije do sedaj. Zadnji del s poudarjenimi zadnjimi lučmi spominja na koncept nove serije 8, ki jo prav tako pričakujemo dokaj kmalu. Novo serijo 3 je pred parimi leti ”zarisal” Karim Habib, tik preden je svojo kariero nadaljeval pri Infinitiju. Gre za prvo generacijo serije 3, ki se lahko pohvali s karoserijo, ki je bila preizkušena v vetrovniku in se tako po sami aerodinamiki karoserije približa seriji 5. Medij Autocar poroča, da bo imela nova serija 3 količnik upora le 0,22 cd, medtem ko ima najnovejši Audi A4 količnik upora 0,26 cd, Alfa Romeo Giulia pa 0,25 cd.

Medtem ko bo zunanjost podobna seriji 5, bo notranjost precej bolj drugačna. Nova je prestavna ročica, ki je enaka tisti iz serije 8 in X7, ter tudi digitalni merilniki. Multimedijski sistem imenovan Operating System 7.0 bo precej bolj preprost za uporabo, prav tako pa bo na voljo tudi več možnosti za personalizacijo. Na voljo bodo novi bencinski in dizelski motorji, verjetno bomo v novi seriji 3 videli tudi trivaljne motorje v različici 316i oziroma 316d. Seveda pa bo večina motorjev 2,0 litrskih oziroma 3,0-litrskih, tudi s šestimi valji.

Seveda pa najbolj zagreto pričakujemo različico M340i M Performance s pogonom na zadnja kolesa, ki bo opremljena s 3,0-litrskim vrstnim šestvaljnim bencinskim agregatom s 365 konjskimi močmi in dvema turbo polnilnikoma. Sledil ji bo M340d xDrive M Performance s štirikolesnim pogonom, ki naj bi prejel s turbino podprti 3,0-litrski vrstni šestvaljni dizelski motor s 324 konjskimi močmi.

Fotograf: CarPix / S. Baldauf/SB-Medien for CarScoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code