Ste se kdaj spraševali, katera izmed znamk BMW, Audi in Mercedes, je najdražja za vzdrževanje in popravila?. V tem članku razkrivamo odgovor na to vprašanje.

Naj že kar takoj povemo, da so avtomobili znamke Audi na letni ravni dražji za vzdrževanje, tako od vozil znamke BMW, kot tudi tistih s trikrako zvezdo na nosu. V treh letih vodenja podjetja whocanfixmycar.com, ki se specializira za prodajo storitev popravila avtomobilov, je vodstvo analiziralo več kot 180 tisoč zahtev po vseh različnih znamkah in ugotovilo, da so avtomobili znamke Audi tudi do 24 odstotkov dražji za popravilo kot tekmeci iz vrst znamke Mercedes in 10 odstotkov dražji od znamke BMW.

Soustanovitelj podjetja je dejal: “Debata med vozniki znamk Audi, BMW in Mercedes o tem katera znamka je boljša, se vleče že dolga leta. Zato upamo, da bomo z našo raziskavo rešili vsaj vprašanje, katera znamka je zanesljivo najugodnejša z vidika vzdrževanja in popravil. V prvih petih letih ni nobeno presenečenje, da je popravil manj, saj so avtomobili precej novi in zato, poleg rednega, ne potrebujejo veliko vzdrževanja. Zanimivo pa je videti, koliko je znamka Audi v resnici dražja za vzdrževanje od tekmecev, še posebej med petim in osmim letom starosti, zaradi česar bodo ljudje zagotovo dvakrat pomislili, v kateri avtomobil bodo vložili svoj denar.”

BMWBLOG-Mercedes-Audi-BMW-repair-cost (11)

Popravila za vozila znamke Audi, so v letu 2017 lastnike v povprečju stala 208 evrov, kar je še vedno 11 odstotkov manj kot leto poprej. Največja razlika se pojavi v nižjem srednjem razredu, med modeloma Audi A4 in Mercedes razreda C, kjer je slednji kar 39 odstotkov cenejši za popravilo, medtem ko je BMW serije 3 od Audi A4 cenejši za 11 odstotkov. Z analizo so šli še podrobneje, kjer so ugotovili, da se vrstni red popolnoma obrne, ko beseda nanese na popravila krmilnega mehanizma in vzmetenja, kjer je Mercedes najdražji, Audi pa najcenejši. Zamenjava sklopke je najmanj stala voznika vozila BMW in sicer v povprečju okoli 622 €, sledi mu Audi s 660 € in nato Mercedes z zajetnimi 765 €.

Torej se po petih letih starosti vozila pojavi občutno povišanje v stroških popravil pri vseh znamkah, še vedno pa je Audi letno za okoli 85 € dražji od Mercedesa in slabih 30 € dražji od vozil znamke BMW, seveda pa je to povprečje, ki ne drži nujno za vsak avtomobil. Lahko pa sedaj rečemo, da vozniki BMW-jev le nismo na najslabšem, kar se tiče vzdrževanja, kot mnogi mislijo.

BMWBLOG-Mercedes-Audi-BMW-repair-cost (5)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code