Neizogibna poteza: podaljšanje Serije 3 po velikem uspehu prve takšne različice na kitajskem trgu.

Šanghajski avtomobilski sejem je tradicionalno preplavljen z različicami limuzin z dolgo medosno razdaljo in tudi letos ni nič drugače. Za del kitajskega trga, ki si ne more privoščiti Mercedesove AMG limuzine, so podaljšali A35, sedaj pa je tukaj tudi novi BMW 325Li, za tiste brez financ za Serijo 5 ali 7. 

Da je bila ta poteza neizogibna, je bilo razvidno že po uspehu prve podaljšane različice, za katero se je med vsemi kupci Serije 3 odločilo kar 80-odstotkov Kitajcev. 325Li je za 11 centimetrov daljši od standardnega modela, kar je bolj razvidno na zadnjem delu, kjer so vrata nekoliko daljša. Vendar pa dodatna dolžina ne škoduje videzu avtomobila, pravzaprav podaljšana medosna razdalja nekako pripomore k večji elegantnosti.

Avtomobil bo poganjal 2-litrski štirivaljni motor, ki ustvari 184 in 300 Nm navora in je združen z osem-stopenjskim Steptronicom, ter konfiguracijo zadnjih koles. Največjo spremembo predstavlja prav posebej oblikovana notranjost – zadnja vrsta sedežev ima nov dizajn oblazinjenja z mehanizmi za masažo, vsak potnik pa bo pridobil kar 43 mm prostora za noge.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code