BMW trenutno intenzivno dela na kar nekaj različnih električnih avtomobilih, vključno z modeloma i4 in iNext, kar pa ne pomeni, da so pozabili na hibride.

Ravno nasprotno. Član uprave BMW Ag Pieter Nota je razkril, da bo imel BMW kmalu plug in hibrida, ki bo zmožen zgolj na elektriko prevoziti do 100 kilometrov. Čeprav Nota ni želel iti v podrobnosti, je vseeno dejal, da podjetje še vedno intenzivno razvija plug-in hibridne pogonske sklopa, ter obljubil omenjeni trimestni električni doseg pri nekaterih modelih.

Nadaljeval je s trditvijo, da bo imel BMW že do konca leta na trgu 12 plug-in hibridov, še več pa jih je v prihodu. Napoveduje tudi rast prodaje električnih in elektrificiranih vozil, saj svetovno pričakujejo 15-25% delež elektrificiranih vozil že do leta 2025, v Evropi pa naj bi 25 odstotni delež prodaje novih vozil dosegli že prihodnje leto in ga v naslednjih 10 letih celo podvojili.

Nota je še dejal, da po njegovem mnenju plug-in hibridi ponujajo najboljše z obeh svetov, saj lahko lastnik kratke relacije opravi zgolj na elektriko, obenem pa ima možnost iti tudi na daljša potovanja brez nujnega dolgotrajnega polnjenja. Ravno iz tega vidika so hibridi odlični za stranke, ki se lahko v službo dnevno vozijo zgolj na elektriko, ker pa je to morebiti edino vozilo v gospodinjstvu, pa občasno potrebujejo tudi možnost daljšega potovanja brez strahu, da bodo ostali brez dosega.

BMW za razliko od nekaterih proizvajalcev, ki se fokusirajo striktno v razvoj novih električnih avtomobilov, ne verjame v to, da bi lahko ena vrsta pogonskega sklopa zadostila vsem potrebam. Namesto tega želijo strankam ponuditi široko paleto možnosti, da se lahko sami odločijo kaj jim bolj ustreza in jih tako ne silijo v nakup avtomobila, ki glede na njihove želje ni primeren. Če vzamemo za primer naslednjo generacijo serije 7, bo ta ponujala bencinske, dizelske, hibridne in popolnoma električne pogonske sklope znotraj enake platforme, kar je tudi največja prednost modularne platforme BMW.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code