Produktni menedžer projekta BMW serije 3 Stephan Horn je Auto Expressu namignil, da bo BMW v kratkem ponujal rešitev tudi za tiste, ki bi radi imeli hibrida, obenem pa se ne bi radi odpovedali velikemu prtljažniku.

Z drugimi besedami prihaja BMW 330e Touring! V prejšnji generaciji serije 3 je bilo namreč moč kupiti le limuzinsko različico serije 3, ker so takrat domnevali, da povpraševanja po tovrstnem avtomobilu enostavno ni zadosti.

Sedaj o povpraševanju ni več dvoma. Z vse večjim vplivom hibridnih in električnih avtomobilov v Evropi ter manjševanjem izpustov, si BMW ne more več privoščiti, da bi spregledal to nišo. Zato bodo zavoljo prepričevanja svojih strank, da preklopijo na hibridni pogon, ponudili serijo hibridnih karavanov. Ker so bili že v štartu razviti z možnostjo implementacije hibridnega pogona, le ta ne bo tako zahtevna.

BMW G21 330e ne bo dosti drugačen od limuzinskega 330e. V obeh modelih se bo vrtel enak 2.0 litrski vrstni štirivaljnik, ki v kombinaciji z elektromotorjem ponuja 252 konjskih moči. Z dodatno funkcijo XtraBoost bo hipno na voljo tudi do 292 konjskih moči, kar bo zadostovalo za pospešek do stotice v vsega šestih sekundah, končna hitrost pa bo okoli 230 kilometrov na uro.

Še bolj pomembna od zmogljivosti je vgradnja baterijskih celic najnovejše generacije, ki bodo navkljub enaki velikosti, sedaj zagotavljale že do 60 kilometrov električnega dosega, kar je dovolj za enodnevne potrebe večine ljudi. V kolikor boste potrebovali še več prostora, bo kmalu na voljo tudi BMW 530e G31 Touring, premiera obeh pa se še ne bo zgodila letos, temveč ju načrtujejo za leto 2020.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code