V Los Angelesu se je začel tradicionalni avtomobilski salon, ki nam je postregel s prenekaterimi novostmi, še posebej s strani znamke BMW

V Združenih državah Amerike, natančneje v kalifornijskem mestu angelov, trenutno poteka najpomembnejši avtomobilski salon v Severni Ameriki. Ravno tjakaj je BMW pripeljal kar nekaj svojih novosti, še posebej dobro zastopan pa je BMW M oddelek. Sem spada tudi novi zastavonoša M divizije – BMW M8 Gran Coupe, ki so ga sedaj prvič pokazali tudi širši javnosti.

BMW M8 Gran Coupe je prava pošast, saj ga poganja sedaj že poznani 4.4 litrski osemvaljnik, ki ga podpirata kar dva turbopolnilnika. Končni rezultat je 600 konjskih moči in 750 Nm navora, M xDrive štirikolesni pogon (ki se ga mimogrede da tudi izklopiti) pa poskrbi še za pospešek do stotice v vsega 3.3 sekunde. Končna hitrost z opcijskim M Drivers paketom znaša kar 305 kilometrov na uro, brez njega pa je tipično omejena na 250 kilometrov na uro.

Tistim, ki tudi to ni dovolj, si lahko omislijo paket Competition, ki s še dodatnimi 25 konjskimi močmi poskrbi še za desetinko sekunde hitrejši pospešek do stotice, končna hitrost pa ostane enaka. Poleg izjemne zmogljivosti, avtomobilu ne moremo oporekati niti privlačnosti. Že standardni BMW serije 8 Gran Coupe je pravi maneken, različica M8 Competition pa videz ponese na novo raven. Če karkoli, se nam zdi, da v živo izgleda le še bolje kot na slikah zato potrjujemo dejstvo, da je to vizualno trenutno najprivlačnejši bavarski avtomobil in že komaj čakamo, da prvi takšen primerek opazimo tudi v Sloveniji.

Fotograf: bimmerpost.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code