Ljubljenec občinstva, M235i kmalu ne bo več najmočnejši Coupe serije 2. Če se vam 326 konjskih moči in 450 Nm navora ne zdi dovolj, je rešitev na dlani. Na prvi tir prihaja F87 M2, Motorsport različica serije 2 in dedič legendarne serije 1 M Coupe.

V računalniški upodobitvi je ponovno predelanih nekaj malenkosti, ki jih sicer najdemo na seriji 2 z M Sport paketom. Austin Yellow M2 nafotografijah ima nekoliko razširjene blatnike, dobil bo tudi zadnji spojler ter bolj agresivne in dinamične linije. Seveda zadaj ne bodo manjkale tipične štiri izpušne cevi, ki nakazjejo modro kri Motorsport oddelka.

bmw-m2-1
Reže za zrak nas spominjajo na že uporabljene pri modelu M3 in M4

M2 se bo moral zoperstaviti konkurenci: RS3 Sportbacku in CLA 45 AMG, to pa bo storil s pomočjo šestvaljnega 3,0-litrskega TwinPower Turbo, ki naj bi proizvedel okoli 380 KM in več kot 500 Nm navora. M2 naj ne bi presegal teže 1530 kilogramov, kar pomeni da bo lažji od trenutno najzmoglivejše dvojke, M235i. Lahka izdelava mu bo omogočala, da bo do 100 km/h pridrvel v 4,4 sekunde z DCT menjalnikom, kar je 0,5 sekunde hitreje od 1M Coupeja.

bmw-m2-2
Sprednji žarometi bodo obdržali eleganco, ki jo ponuja Serija 2

BMW F87 M2 bo na voljo v začetku leta 2016, premiero pa bo doživel nekaj mesecev prej. Po naših najnovejših informacijah pa to verjetno ne bo na frankfurskem avtomobilskem salonu septembra, kot je bilo to sprva rečeno.

bmw-m2

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code