V skladnosti z 'zmogljivostnim' preskokom BMW M5 iz prejšnje na sedanjo generacijo, ima BMW načrte enako narediti tudi z naslednjo generacijo BMW M3, ki naj bi bila lažja in tudi močnejša od sedanje dirkaške različice BMW M3 CS.

BMW M3 CS 2018 je najbolj športna in najbolj ‘zmogljivostno fokusirana’ različica trenutne serije 3. S svojimi 460 konjskimi močmi in 600 Nm navora predstavlja precejšnji preskok iz ‘običajnih’ 430 konjskih moči in 550 Nm navora, kolikor jih ponuja standardni BMW M3, kredibilni viri pa navajajo, da bo naslednja generacija te športne limuzine, ki naj bi na ceste zapeljala leta 2020, še močnejša in lažja že v standardni obliki.

Moč, ki jo bo proizvajala najnovejša različica 3.0 BMW Twin-scrool turbo šestvaljnika, bo še vedno speljana na zadnji kolesni par. Trenutni BMW M3 CS, ki velja za najmočnejšo različico te športne limuzine, proizvaja 460 konjskih moči, za prihajajočo generacijo BMW M3 pa se že v standardni različici govori o kar 470 konjskih močeh. Čeprav naslednja stvar še ni povsem potrjena se govori, da bi lahko prirastek moči prispeval sistem za vbrizgavanje vode, kot jo poznamo iz modela BMW M4 GTS, ki s hlajenjem omogoča bolj učinkovito delovanje.

Poročilo britanske avtomobilistične revije Autocar navaja tudi, da naj bi nova generacija BMW M3 z večjo uporabo karbona, ki vključuje tudi celotno karbonsko streho, obenem tudi tehtala manj od sedanjega BMW M3 CS. Videli bomo tudi okoli 20mm prirastek v dolžino, ovrgli pa so vse domneve o uporabi podobnega M-xDrive štirikolesnega pogona, kot ga najdemo v novi generaciji BMW M5. Namesto tega bo ostal prvinski in v standardni obliki ponujal zadnji pogon in bojda tudi šest stopenjski ročni menjalnik, ki ga bo opcijsko seveda lahko nadomestil osem stopenjski avtomatski menjalnik.

Iskreno to deluje kot recept iz sanj za nas navdušence nad najmočnejšo črko na svetu. Edina stvar, ki po eni strani niti ni presenečenje, bo precej majhna evolucija s strani oblikovanja, kar je po svoje majhno, a pričakovano razočaranje. Kakorkoli že, vseeno izgleda, da bo BMW naredil še enega dostojnega tekmeca Audiju RS4 in Mercedes Benzu C63 AMG, če ima Autocar vsaj približno prav.

Vir: Autocar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code