Španski prvak kraljevega razreda motociklizma Marc Marquez, je poleg osvojitve naslova osvojil tudi že peto 'BMW M' nagrado zapovrstjo, kar je ravno tako svojevrstni rekord.

BMW M Award 2017 je že petnajsta edicija te nagrade v prvenstvu Moto GP za voznika, ki v eni sezoni skupno pokaže največ v kvalifikacijah. Marc Marquez si je tako s kar 86 točkami prednosti (skupno 343) dobesedno pokoril tekmovanje BMW M Award. Kot nagrado za svojo uspešnost je tokrat Španec prejel kar povsem novega BMW M4 CS s 460 konjskimi močmi v San Marino Blue barvi. Ta mu je bil uradno predan kar v Valenciji, z njim pa je Marc zopet postavil svojevrstni rekord, saj je to nagrado osvojil že petič, medtem ko sta najbližja zasledovalca Valentino Rossi in Casey Stoner s po tremi zmagami.

Marc Marquez: “Vem kako zaželjena je BMW M nagrada med dirkači Moto GP in ravno zato sem tako ponosen, da sem jo lahko osvojil že petič zapored. BMW vedno prispeva nekaj posebnega in vzhičen sem, da imam sedaj čisto svojega BMW M4 CS. Presenetljivo tudi po petih zmagah, moja motivacija ne pojenja, zato je moj cilj za naslednje leto znova osvojiti BMW M nagrado in to že šestič zapovrstjo!”

Frank van Meel, direktor BMW M oddelka pa je o Marcu povedal: “Marcu Marquezu lahko enostavno rečemo le kapo dol. Že vse od leta 2013 je nepremagljiv v skupnem seštevku kvalifikacij celotne sezone Moto GP in tako nepremagljiv v boju za BMW M nagrado. Čestitke za peto zmago zapovrstjo.”

Zagotovo bo španec po sezoni imel nekaj časa za uživanje s svojim novim jeklenim konjičkom, zaradi njegove uspešnosti pa se sprašujemo le, kam spravi vse te avtomobile, saj to pomeni, da je BMW M4 CS že njegov peti M avtomobil v petih letih. Problem, ki ga je dobro imeti.
BMWBLOG-M4-CS-Marquez (5)

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code