Kot vsako leto smo tudi tokrat deležni seznama stotih najboljših svetovnih podjetij kamor se visoko uvrščajo tudi avtomobilska podjetja. BMW se je uvrstil na tretje mesto. Kateri dve podjetji sta pred njim?

Na seznamu najboljših 100 svetovnih podjetij seveda kraljujejo tehnološki giganti kot so Apple, Google in Microsoft, zelo visoko, na zavidljivo sedmo mesto pa se je prebila japonska Toyota. Med 10 najboljših se je uspelo prebiti še enemu avtomobilskemu proizvajalcu in to je Mercedes-Benz, ki je zasedel častno 9. mesto.

Mercedesu je naposled le sledil BMW, ki se je uvrstil na 13. mesto, sledila je Honda (20. mesto). Med najboljših 50 so prišli še Ford (33. mesto), Hyundai (35. mesto), Audi (39. mesto), Volkswagen (40. mesto) in Porsche (48. mesto).

best-global-brands-2017 (1)

Seznam 100 najboljših so v avtomobilskem svetu zaokrožila naslednja podjetja; Kia (69. mesto), Land Rover (73. mesto), Mini (87. mesto), Ferrari (8. mesto) in Tesla (98. mesto). Ferrari je letos beležil velik uspeh, saj se jim je uspelo prebiti med 100 najboljših.

Verjetno se sprašujete na osnovi česa je izdelan seznam 100 najboljših podjetij. Upoštevajo se trije dejavniki: finančna zmogljivost, vloga, ki jo ima podjetje pri pomoči uporabnikom ter moč podjetja pri samih zaslužkih. Zanimivo je, da je Toyota kljub 6 odstotnemu padcu ostala na vrhu, saj jo Mercedes z 10 odstotno rastjo hitro lovi. Kakšen bo rezultat prihodnje leto? Lahko BMW ponovno prehiti konkurenčno podjetje Mercedes-Benz?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code