Pri BMW so razkrili, da bodo imeli v svoji ponudbi tudi ABS Pro, kot nadgradnjo HP4 superšportnika. Navajajo tudi, da naj bi bili prvi, ki ponujajo ABS za ovinke v tem razredu motorjev. Specifično izdelan za uporabo na javnih cestah, ABS Pro temelji na funkcionalnosti BMW dirkalnega ABS-a z omogočanjem ABS podprtih zavor pri zavojih. […]

Pri BMW so razkrili, da bodo imeli v svoji ponudbi tudi ABS Pro, kot nadgradnjo HP4 superšportnika. Navajajo tudi, da naj bi bili prvi, ki ponujajo ABS za ovinke v tem razredu motorjev.

Specifično izdelan za uporabo na javnih cestah, ABS Pro temelji na funkcionalnosti BMW dirkalnega ABS-a z omogočanjem ABS podprtih zavor pri zavojih. Po navedbah proizvajalca, ABS Pro prepreči blokiranje koles, tudi če voznik zavre nenadoma. Zasnovan je tako, da zmanjša nenadne spremembe v krmilni moči pri hitrih zavornih manevrih.

absprohp4

Tehnično rečeno se ABS Pro prilagaja ABS kontroli motorja pod naklonskim kotom, odvisno od trenutne situacije na cesti. Za ugotovitev kota, pod katerim je vozilo v danem trenutku, sistem dobi signale za stopnjo vrtenja, nihanja in prečnega pospeška, ki ga zagotovi senzorska enota. Ta je že uporabljena pri DTC in DDC sistemih.

Ko se naklonski kot stopnjuje, se pritisk zavor omeji vedno bolj. To pomeni, da se pritisk zbira počasneje. Še dodatno je prenosni signal pritiska v ABS bolj enakomeren. Izboljšane lastnosti, ki jih uporabnik ABS Pro dobi, so bolj občutljiv odziv in visok nivo zaviranja ter stabilnosti v vožnji skupaj z optimalnim pojemanjem hitrosti na ovinkih.

ABS Pro bo na voljo pri vseh BMW Motorrad prodajalcih od konca oktobra 2014. Cena za ABS Pro v Nemčiji je 380,00 €.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code