BMW z omejenimi serijami končno dohaja Mercedes-Benz? MB-jev paradni konj namreč že nekaj časa ponuja veliko več prestiža, je čas za BMW-jev protinapad?

BMW Individual nam tokrat predstavlja to, kar najbolje znajo: unikatnost v obliki dveh posebnih izvedb nove BMW serije 7 – 750Li xDrive. Kar dve izbiri? Prva se imenuje Solitaire Edition – no meni prva asociacija je na tisto staro računalniško igro, ki smo jo še kot otroci igrali, ko je zmanjkalo interneta – sedmica pa na sebi nosi kovinski Solitaire White končni premaz karoserije. Kaj je tako posebnega na tej barvi? Drobni stekleni delci v končnem premazu naj bi ustvarili “še posebej izrazit globok sijaj“. Seveda je spremembe prejela tudi notranjost, kjer lahko občudujemo fino usnjeno Merino oblazinjenje barvi “Tartufo” in nadpovprečno mehke predpražnike, izdelane iz jagenčje kože.

BMW 7 Solitaire one of 6

Individual je dodal tudi “mini bar” s tulipastimi kozarci za penino, na centralni konzoli pa je celo srebrna ploščica, ki naznanja ekstremni luksuz v bavarskem paradnem konju. Dodatno ima v alkantaro oblečen celo prtljažni prostor – seveda tudi v odtenek “Tartufo”, ključi vozila pa so podani v posebni škatljici.

BMW 7 Solitaire one of 6

Master Class Edition zaenkrat še ni podrobneje predstavljen, prav tako niso bile še objavljene uradne fotografije – bo pa serija, ki to dejansko ni, omejena le na eno samo enoto, ki bo na sebi nosila kovinski Black Gold končni premaz. Solitaire Edition na voljo v šestih enotah, pod pokrovom motorja pa bo 4,4-litrski V8 še zmeraj proizvedel 330 kW moči in 650 Nm navora. Sedmica s takšno zmoglivostjo do stotice potrebuje 4,7 sekunde, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h. Več podrobnosti o cenah in dobavi ni znanih, verjetno so vse enote že tako ali tako razprodane.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code