Mislim, da smo našli popolnega BMW E30 M3 na svetu!

“Filozofija pri gradnji tega avtomobila je bila zelo podobna, kot pri Singer Vehicle Designs” je dejal Atanas Vilner, vodja tuning podjetja Vilner Garage. Filozofija, ki združuje močnejši, šestvaljni motor novejšega M3 modela, s klasično osnovo starega dobrega E30.

Lahko potrdimo, da je temu res tako, saj je končni produkt prava mojstrovina, še posebej v notranjosti. Znebili so se starega štirivaljnika in vanj vgradili S50B32 motor iz novejšega modela E36 M3, ki proizvaja 321 konjskih moči in se vrti vse do 9.000 obratov na minuto. Za prenos moči na zadnji kolesni par skrbi petstopenjski ročni menjalnik, pospešek do stotice pa na žalost ni znan. Glede na zgolj 1.200 kilogramov težek avtomobil je verjetno še hitrejši od originalnega E36 M3 s tem motorjem, vendar se s tem konec koncev niti ne obremenjujemo. Le poglejte ga!

Za lego na cesti skrbi set KW vzmetenja in 18 palčna lahka platišča podjetja BBS, medtem kot zunanjost poleg prej omenjenih platišč krasi še Imola Red rdeča barva in temnjene luči znamke Hella.

Verjetno še največje presenečenje pa se skriva v notranjosti, ki je naravnost fenomenalna. Set sparcotovih sedežev, preoblečenih v tkanino s karirastim vzorcem na sredi in usnjem na robovih resnično izgleda kot nekaj, kar bi našli v kakšnem Porscheju by Singer Designs. Enako tkanino najdemo tudi na vratnih oblogah, manšeti prestavne ročice, stropni oblogi in še nekaj drugih mestih po kabini. Razlog za tako ekstenzivno uporabo te tkanine je ta, da naj bi bila po besedah kreatorjev avtomobila zelo robustna in udobna hkrati. No če že govorijo o udobju, to kovinske talne obloge, dirkaška ‘pol-kletka’ in štiri točkovni varnostni pasovi zagotovo niso.

Očitno božični čudeži obstajajo, pravijo sami stvaritelji te mojstrovine – Vilner Garage.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code