Uradni angleški uvoznik za znamko Koenigsegg SuperVettura morda nekoliko zanimivo prodaja verjetno najbolje ohranjen primerek BMW E30 na svetu.

Kar nekoliko nenavadno je, da pri trgovcu z avtomobili kjer lahko vidimo tudi legendarne avtomobile kot so Ferrari F40, Aston Martin Vulcan, Lamborghini Reventon in celo  Koenigsegg Agero RS s kar 1.360 konjskimi močmi, opazimo tudi 34 let staro serijo 3. Pa vendar zaposleni pravijo, da avtomobil ulovi skoraj toliko pogledov, kot prej našteti eksotiki, v kolikor vemo še ozadje avtomobila, pa ni težko razumeti zakaj.

Ta primerek BMW E30 325iX iz leta 1986 je namreč opremljen z 2.5 litrskim vrstnim šestvaljnikom, pet stopenjskim ročnim menjalnikom in prvo izvedbo štirikolesnega pogona na kateremkoli avtomobilu znamke BMW. Ravno zato je prejšnji in hkrati prvi lastnik tega lepotca menil, da si zasluži svoje mesto v ekstenzivni zbirki, drugače eksotičnih avtomobilov. V zbirki 32 avtomobilov, ki so jo na enkrat odkupili od tega danskega zbiratelja so bili tudi avtomobili kot so McLaren P1 GTR, Ferrari Enzo, Ferrari F50, Ferrari 250, Ferrari 458 Speciale ter seveda ponižni 325iX.

Ravno zaradi svojega mesta v zbirki, ni bil z namenom nikoli registriran, v vseh 34 letih pa je naredil le 508 kilometrov, pa še ti so bili verjetno narejeni le do servisne delavnice in nazaj. Na avtomobilu je še viden originalni vosek, ki je bil na avtomobile nameščen pred prodajo, pnevmatike pa so ravno tako še originalne. Lastnik je želel, da je avtomobil v 100% originalnem in popolnem stanju in tak je tudi ostal. Shranjen je bil tako kot ostali člani zbirke, v klimatiziranem letalskem hangarju, kar je pomagalo, da je sedaj verjetno najbolj ohranjeni primerek E30 serije 3 kjerkoli na svetu.

Taka pa je tudi cena, ki iskreno vseeno ni ravno pretirana. SuperVettura prodaja dotični avtomobil za 48.000 funtov kar znese slabih 55 evrskih tisočakov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code