Žal pa naj bi se prav z naslednjo generacijo poslovila brezstrežna (Cabrio) karoserijska izvedenka.

Če si zaželite brezstrešnega Bavarca je trenutno BMW serije 2 Cabrio vaša najcenejša izbira, saj ga dobite v Sloveniji od 36.550 evrov naprej.

Sedaj pa se širijo novice, da naj bi se prav Cabrio v naslednji generaciji serije 2 poslovil iz ponudbe. Po navedbah Bimmerpost-a namreč serije 2 Cabrio BMW v naslednji generaciji ne bo izdeloval. Njegovo vlogo naj bi prevzela serija 4 Cabrio in Z4, ki bosta nudila užitke v vožnji s spuščeno streho. Če so napovedi resnične bo najcenejši BMW z zložljivo streho občutno dražji.

Medtem, ko je usoda serije 2 Cabrio še neznana, pa vemo, da bo svoje poslanstvo nadaljeval BMW serije 2 Coupe, ki naj bi ohranil zabavni pogon na zadnji kolesi. Preseneča pa dejstvo, da bo BMW serije 2 Gran Coupe moč prenašal na sprednji kolesni par. Ob veseli novici o zadaj gnani seriji 2 pa nas še bolj veselita dve dotični izvedenki; BMW M240i in BMW M2! Odlična vozna dinamika bo torej ostala še vsaj eno generacijo.

O prihajajočem BMW serije 2 zaenkrat še ne vemo veliko. Vemo pa, da bo uporabljal BMW platformo CLAR in da bo imel na splošno precej skupnega s serijo 3. Verjetno bo do uradne predstavitve poteklo še nekaj časa, saj je BMW šele lansko poletje predstavil posodobljeno serijo 2. Prav tako je bil šele pre meseci predstavljen BMW M2 Competition. Po napovedih naj bi svetovna premiera potekala v letu 2020, po drugih govoricah pa naj bi novo generacijo čakali vse do leta 2022.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code