Za tiste, ki ste bili razočarani nad samo 306 konjskimi močmi v novem BMW M135i imamo dobro novico! Upamo samo, da imate radi hibride.

BMW naj bi načrtoval izid nove visoko zmogljive različice najmanjše serije 1, s hibridnim pogonskim sklopom, ki bo ponujal kar 400 konjskih moči. BMW M140e, naj bi omogočal največji razpon zmogljivosti in učinkovitosti v celotnem portfelju serije 1, kjer bo združeval 2.0 litrski turbobencinski štirivaljnik, ki ga je nekoliko dodelal M oddelek, z 80 ‘konjskim’ električnim motorjem. Ta bo energijo črpal z baterije, ki bo omogočala kar 110 kilometrov električnega dosega.

Glede na poročanje Automobile Magazine-a, naj bi štirivaljnik iz različice M135i xDrive uporabljal tehnologijo vbrizgovanja vode in tako v kombinaciji z elektromotorjem omogočal kar 400 konjskih moči in 500 Nm navora, kar ga postavi ob bok Mercedesu A45 AMG, ter Audiju RS3. Tako kot oba glavna tekmeca bo tudi M140e uporabljal štirikolesni pogon, elektromotor pa bo kolesa verjetno gnal preko menjalnika in ne direktno na os.

Obstaja tudi velika verjetnost, da bo BMW ta model opremil s čedalje popularnejšim ‘Drift’ načinom vožnje, ki omogoča prekrmarjenje in izkoriščanje dinamičnega potenciala avtomobila tudi preko meja oprijema. Sprašujemo se le ali bo to dovolj, da bomo lahko pozabili izgubo šestvaljnika iz modela M140i. Verjetno ne, saj smo mnogi oboževali ta avtomobil z nekoliko ‘oldschool’ karakterjem, pa vendar izgleda, da ima v svetu kjer dominirajo številke in električni dosegi BMW M140e res smisel. Za vse ostale je še vedno na voljo nekoliko manj zmogljivi in povsem bencinski BMW M135i xDrive, v kolikor pa se vam kolca po dobrem starem ‘šestaku’, pa še vedno lahko kupite skoraj novega M140i, saj ga imajo zagotovo še kje na zalogi.

Vir: Automobile Magazine

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code