BMW bo ob naslednji generaciji BMW serije 7 ponudil tudi popolnoma električni model i7.

Avtomobil naj bi bil baziran na peti generaciji platforme, ki lahko služi kot osnova tako konvencionalno gnanim vozilom, kot tudi popolnoma električnim. Da bo avtomobil po godu čim več različnim strankam, bo BMW ponudil tudi široko paleto različnih konfiguracij.

Osnovo i7 portfelja bo predstavljal model z relativno majhno 80 kWh baterijo, ki bo zagotovo uporabljena tudi v manjšem BMW i4. Tisti, ki bodo želeli večji doseg, pa bodo imeli na izbiro vsaj še dve večji bateriji, kjer bo ena zagotavljala 120 kWh električne energije, kar bo dovolj za skoraj 700 kilometrski doseg, kar potrjuje lanske besede takratnega direktorja BMW Haralda Kruegerja: “S peto generacijo tehnologije eDrive, bodo naša vozila zmožna na elektriko prevoziti med 550 in 700 kilometrov, odvisno od modela. To bomo dosegli že v modelih BMW i4 in BMW i NEXT.”

BMW i7 bo ponujal tudi več različnih pogonskih elektromotorjev, vključno s parom elektromotorjev, ki bosta skupaj v najmočnejši različici zagotavljala preko 650 konjskih moči. Ta bo seveda gnana na vsa štiri kolesa in bo prav gotovo najzmogljivejša serija 7 v zgodovini znamke.

Naslednjo generacijo serije 7 pričakujemo konec leta 2021, ali morda v začetku leta 2022, BMW i7 pa mu bo sledil nekaj mesecev pozneje.

Vir: bmwblog.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code