Nekaj več kot 20 tisoč lastnikov vozil znamke BMW bo kmalu dobilo pošto, da se zglasijo na najbližjem uradnem servisu.

Iz uradnega dopisa je moč razbrati, da je razlog za vpoklic potenciala odpoved jarmovih drogov (ang. tie rod) zaradi vibracij, ki ima lahko katastrofalne posledice za vozilo in njegove potnike, saj so to ključni sestavni deli krmilnega mehanizma, ki lahko posledično odpove. Po podatkih nemškega ministrstva za promet(KBA) naj bi bili v vpoklicu zajeti naslednji modeli: BMW G20/G21 serije 3, BMW Z4 Roadster, BMW X3 in BMW X4, z letnikom izdelave od septembra 2018, do avgusta 2019.

Glede na to, da je v vpoklicu zajetih ‘samo’ 20.880 vozil, gre le za visoko zmogljive različice z oznako M40i, pri SUV-ih pa gre izključno za različice X3 M F97 in X4 M F98. Po podatkih KBA zaenkrat še ni prišlo do hujših nesreč, je pa prišlo do šestih manjših nezgod, kjer so jo vsi potniki odnesli povsem brez poškodb, kar pa vodijo pod evidenco okvar in ne nezgod.

Uraden opis razloga za vpoklic se glasi: “Zaradi slabega dizajna, lahko velike obremenitve vodijo do razpok na delu jarmovega droga zaradi utrujanja materiala, kar pomeni, da upravljanje s krmilnim mehanizmom ni več nujno zagotovljeno, rezultat tega pa je povečana nevarnost za prometno nesrečo.”

Vozila, ki jih bo zajel ta vpoklic bodo morala obiskati servisno delavnico, kjer jim bodo v približno treh urah zamenjalni problematičen sestavni del, do takrat pa KBA zagotavlja, da ni potrebe po prenehanju uporabljanja avtomobilov, saj še vedno ne gre za resno grožnjo. Vsi lastniki bodo o vpoklicu seveda pisno obveščeni.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code