Utelešenje najnovejše tehnologije bo doživelo svoj prvi javni nastop. V drugi polovici septembra bo Frankfurt gostil tradicionalni avtomobilski salon, na katerem bo med bavarskimi vozili največ pozornosti prejela nova generacija serije 7.

Že pred uradno svetovno premierno nove generacije: G11/G12 serije 7 so bile objavljene dodatne fotografije, med njimi tudi nekatere nove komponente in podrobnosti, ki bodo na voljo v BMW Accessories in Individual Programu. Nekatere podrobnosti so zgolj lepotnega izvora, druge pa so tudi zelo uporabne in pripomorejo k večjemu udobu/uporabnosti vozila. M Performance zadnji spojler skupaj s stranskimi nalepkami in 21-palčnimi BMW M Performance platišči doda nekaj veš športnosti, v notranjosti se ta občutek ustvari tudi med vožnjo s pomočjo jeklenih pedalk, adapter za brezžično polnjenje pametnega telefona pa uporabnika ponese v prihodnost.

Če vam lepotni dodatki ne pomenijo toliko kot zmogljivost, vam predstavljamo paradnega konja modela: 750Li. Podaljšana različica luksuzne limuzine pod pokrovom motorja skriva 4,4-litrski V8, ki je posodobljen do te mere, da je kategoriziran kot ULEV (Ultra Low Emissions Vehicle – vozilo z izjemno nizkimi izpusti CO2), ter z občutno izboljšano porabo goriva. BMW-ju je to uspelo predvsem s spremembo kompresijskega razmerja od 10:0:1 na 10:5:1 skupaj z najnovejšim Valvetronicom in Double Vanos sistemi. V8 iz sebe iztisne 450 konjskih moči in 650 Nm navora, do stotice pa sicer precej težka sedmica potrebuje le 4,4 sekunde.

Omembe vredna je tudi dizelska različica 730d, ki bo, če bo prejela Active Sound izpušni sistem, odličen konkurent bencinskim verzijam. Šestvaljnik z BMW TwinPower Turbo tehnologijo in 3.0-litrsko kapaciteto proizvede 265 konjskih moči in 620 Nm navora, do 100 km/h pa potrebuje 6,1 sekunde, z xDrive opcijo štirikolesnega pogona pa 5,8 sekunde. Mi že nestrpno pričakujemo začetek avtomobilskega salona, iz katerega bomo v živo poročali tudi mi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code