Predstavitev se že nevzdržno približuje...

BMW je razkril nekaj dodatnih informacij o prihajajoči seriji 3, ki se je zelo veselimo. Novo serijo 3 pričakujemo na pariškem avto salonu, verjamemo pa, da bo bavarska znamka predstavila edinstveno športno limuzino s poslovnim udobjem. Težišče je bilo znižano za 10 milimetrov, nova generacija pa bo hkrati lažja za 55 kilogramov. Inženirji naj bi se posvetili tudi razporeditvi teže, ki naj bi bila sedaj popolnih 50:50. Nova serija 3 bo širša, zato bo tudi vodljivost nove serije 3 v zavojih precej boljše.

Nova generacija serije 3 ne bo predstavljala velike razlike v zunanjosti, temveč bo zunanja podoba le revolucija trenutne. Kot celoto pričakujemo veliko podobnostserijo 5, le podrobnosti bodo naredile razliko. Spredaj pričakujemo nekoliko večje ledvičke z bolj izrazito globino, katerih linije se kot lahko vidimo iz ”zakamufliranega” primerka nadaljujejo na pokrovu motorja. Na boku opazimo močno linijo, ki sega vse od sprednjega pa do zadnjega konca, kjer se le-ta precej elegantno zaključi v celoto.

Pod zunanjo podobo bo največja novost – nova platforma CLAR (“Cluster Architecture”) z vzdolžno nameščenim motorjem. Le-ta bo omogočala zgoraj napisane izboljšave. Primerki opremljeni z običajnim vzmetenjem bodo ponujali odlično razmerje med športno dinamiko in udobjem, primerki z M Sport vzmetenjem pa bodo predstavljali še 10 milimetrov nižje podvozje in po vsej verjetnosti 18-palčna aluminijasta platišča. Zavorno moč bodo zagotavljale zavore, ki bodo za 20 odstotkov zmogljivejše, kot pri primerkih z običajnim vzmetenjem. Pri BMW pa obljubljajo tudi bolj izrazit sistem krmiljenja, ki bo hkrati tudi bolj natančen.

Zaenkrat še ni veliko informacij o zmogljivostih, a nova serija 3 bo predstavljala najzmogljivejši štirivaljni bencinski motor kadarkoli vgrajen v produkcijski BMW avtomobil. Prav tako bo po tovarniških podatkih za pet odstotkov bolj učinkovit, tudi zaradi dovršenega osem-stopenjeskega samodejnega menjalnika. Motor naj bi ustrezal najnovejšemu emisijskemu standardu Euro 6d-TEMP.  

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code