Pri BMW trgovcu Avto Aktiv v Kranju smo že nekaj dni nazaj opazili povsem novo serijo 5, ki je prispela v salon. Z današnjim dnem se je tudi začela uradna prodaja nove serije 5 z oznako G30 v Sloveniji.

Nova serija 5 G30 je bila v Sloveniji prvič opažena v začetku meseca januarja, ko smo jo celo ujeli med parkiranjem preko pametnega BMW ključa z zaslonom. Ta-isti BMW 540i je bil le nekaj dni zatem uradno prvič predstavljen v Sloveniji s strani BMW Group Slovenija.

Če je tisti primerek veljal za prvega v Sloveniji je opažen tokrat “drugi” primerek v Sloveniji. V svojem salonu ga ima obetavni BMW trgovec Avto Aktiv v Kranju (katerega direktor nam je zaupal svoje velike načrte za prihodnost), tokratni model pa nosi oznako BMW 530d xDrive.

BMWBLOG - BMW 5 series G30 - 530d - M sport package - BMW Avto AKTIV - spotted (22)

Najnovejši lepotec je odet v nevpadljivo Sophisto Grey Brilliant Effect barvo, nekoliko bolj opazen pa je paket opreme M Sport in kar 20-palčna BMW platišča. Glede na to, da se cena osnovnega modela 530d xDrive prične pri slabih 68 tisočakih mora imeti prestižni Bavarec precej dodatne opreme, da doseže končno ceno 95 tisoč evrov. Natančneje ta konkretni primerek premore kar za slabih 27 tisočakov dodatne opreme, vključno z najbolj prefinjenimi dodatki kot je ambientni osvežilec zraka s parfumom.

530d xDrive poganja iz serije 7 že znana motorna enota. Gre za 3,0-litrski TwinPower Turbo vrstni šestvaljni dizelski agregat. Ta uspe razviti 190 kW (265 KM) in 620 Nm navora, pri hitrosti vožnje pa to pomeni pospešek do 100 km/h v 5,4 sekunde (po zaslugi pogona xDrive) in elektronsko omejeno končno hitrost 250 km/h. Omembe vredna je še njegova teža, ki znaša zavidljivih 1770 kilogramov, kar je za prestižno in veliko limuzino izjemen rezultat.

Čudovita lepotica iz Bavarske je bila do danes za javnost skrita, z današnjim dnem, ko se je pričela uradna prodaja, pa je na voljo za ogled vsem obiskovalcem salona. Vabljeni v BMW salon Avto Aktiv v Kranj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code