BMW G30 serije 5 je bil naposled le predstavljen širši javnosti. Tokrat pa imamo za vas nove informacije. Tehnološko dovršena petica bo še bolj priljubljena, saj bo kot prvi avtomobil na svetu uporabljala brezžični sistem Apple CarPlay.

Tehnološka dovršenost podjetja BMW je na zelo visoki ravni, seveda pa mora avtomobil ponujati še kaj več, nekaj kar ljudje že uporabljajo in so na to navajeni. Zato BMW v novo serijo 5 vpeljuje brezžični Apple CarPlay, ki bo ob odsotnosti kablov olajšal vsakdanje rutino uporabe mobilne telefonije.

V originalu Apple CarPlay deluje le preko kabelske USB povezave “Lightning”, ravno pomisleki glede nenehnega polnjena in posledičnega uničevanja baterije ter prenosa podatkov pa je privedlo do sprememb in vpeljave povezave preko protokola Bluetooth.

2017 BMW 5 series G30 - Luxury line (3)

Po novem CarPlay podpira tudi aplikacije avtomobilskih proizvajalcev, kar uporabniku omogoča, da nadzira določene funkcije vozila brez da bi zapustil okolje CarPlay. Ta novost se je začela pojavljati v različnih vozilih tekom zadnjih mesecev.

Visokoločljivi zaslov velikosti 10,25 palca v novi seriji 5 tako izkoristi tudi povsem nov protokol, ki ga po prenovi CarPlay uporablja. Sedaj namreč podpira tudi večje zaslone, prilagaja pa se lahko tudi na različna razmerja zaslonov (deluje tudi na širokih zaslonih).

bmw_apple-car-play

Spremembe so dosegle razvijalce že ob predstavitvi Apple operacijskega sistema iOS 9, z novo serijo 5 pa bo brezžična tehnologija CarPlay tudi prvič v zgodovini na voljo v serijskem avtomobilu. CarPlay podpira Applove pametne telefone od modela iPhone 4S naprej. Se pa BMW istočasno lahko pohvali še s funkcijo Android Auto ter funkcijo brezžičnega polnjena mobilnih telefonov.

Priznati moramo, da je BMW v tem primeru dobro poskrbel za raznoliko povezljivost, kjer vsak uporabnik lahko izbere sebi najbližjo opcijo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code