BMW je v Severni Ameriki začasno zaustavil prodajo BMW G11/G12 serije 7, saj pri zračnih varnostnih blazinah obstaja možnost okvare.

Po navedbah ameriškega National Highway Traffic Safety Administration, BMW izvaja vpoklic 6110 vozil modelnih različic 740Li, 750Li in 750Lxi, proizvedenih med prvim julijem 2015 in enajstim decembrom 2015. Münchensko podjetje je obrazložilo, da se modul za kontroliranje “Air Bagov” v prizadetih vozilih, lahko nepričakovano resetira zaradi kratkega stika električne napeljave – rezultat ostankov kovinskih mikrodelcev, ki so bili ustvarjeni v procesu proizvodnje.

serija-7-dingolfing-proizvodnja (14)

Če se zračne blazine resetirajo med trkom, se slednje morda ne bi sprožile. Če se bi zgodilo kaj takšnega, bi bila verjetnost poškodb seveda občutno povečana. BMW poudarja, da je vpoklic striktno preventiven, zaradi napake tako še ni bilo nobenih poškodb ali smrti.

bmw-g11-g12-serija-7

Vpoklic naj bi se pričel šestnajstega maja letos, podjetje pa bo vse lastnike potencialno ogroženih vozil osebno obvestilo, na servisu pa bo BMW zamenjal vprašljiv modul z novim, seveda brez stroškov za lastnike vozil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code