BMW je danes predstavil koncept novega roadsterja z imenom Z4 concept, ki si osnovo deli s še ne razkrito Toyota Supro, za vas pa smo pripravili obsežno fotogalerijo.

BMW Group je na dogodku Concours d’Elegance v kalifornijskem Pebble Beachu predstavilo svojo novost v obliki BMW roadsterja. Vozilo BMW Z4 Concept, ki odraža dinamiko, progresiven videz in močna čustva, se ponaša s kompaktnimi sorazmerji, dinamično silhueto in privlačnimi oblikami. Oblikovna študija, ki kliče po pozornosti, nudi vpogled v različico serijske proizvodnje, ki naj bi jo podjetje razkrilo tekom naslednjega leta.

BMWBLOG-z4-concept-unveiled (37)

BMW Z4 Concept je popoln vozni stroj,” je povedal Adrian van Hooydonk, višji podpredsednik in direktor oddelka oblikovanja pri BMW Group. “Razgaljenje vozil nazaj k osnovam omogoča vozniku, da doživi vse sestavine užitka v vožnji z odlično neposrednostjo. To je popolna svoboda na štirih kolesih.”

BMWBLOG-z4-concept-unveiled (34)

Nova generacija modela Z4 bo sicer zgrajena na novi platformi, ekskluzivno namenjeni za športna vozila, nastala pa je v sodelovanju z japonsko Toyoto. Z4 bo nadaljeval tradicijo modela, ki je vedno ponujal odlične vozne lastnosti in veliko ”brezstrešnih” užitkov.

Platformo si bo delil s prihajajočo Toyoto Supro, katere se veseli marsikateri avtomobilski navdušenec, zagotovo pa bo gnan na zadnji kolesni par. Na voljo bo širok nabor motorizacije z različnimi štiri in šest-valjnimi motorji, ponašal pa se bo z značilno ”soft-top” zložljivo streho, za razliko od trenutne generacije, ki je imela trdo. Seveda bo novi Z4 mnogo lažji, hitrejši in bolj natančen v zavojih.

Pod pokrovom se bodo najverjetneje znašla 2,0-litrski štiri-valjni in 3,0-litrski vrstni šest-valjni bencinska motorja. Osnovna različica bo najverjetneje sDrive20i s približno 200 ”konji”, sDrive30i različica bo po vsej verjetnosti razvila 252 ”konjev”, najmočnejša različica z imenom M40i pa bo razvila okoli 340 ”konjev”.

BMWBLOG-z4-concept-unveiled (6)

Fotograf: BIMMERPOST

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code