Nemški prodajalec in specialist Mint Classics je odkril primerek BMW M1 iz leta 1981, ki se je ves zapuščen nahajal v nekem skednju ter na sebi nabiral prah.

Mint Classics je povedal, da BMW M1 ni bil v uporabi od leta 1982, v tem času pa ni na sebi pridobil nič rje. Še vedno ima sredinsko nameščen motor ter originalne pnevmatike iz leta 1980, na števcu pa ima zabeleženih le 7392 prevoženih kilometrov!

Kot prikazujejo fotografije je bil svetlo rdeč BMW odkrit v nekem italijanskem skednju, obdan pa je bil z velikimi količinami različnih smeti, ki so obdajale njegovo nekoč prestižno zunanjost. Obdan je bil seveda tudi z debelo plastjo prahu, tako v zunanjosti kot v potniški kabini, ki je prav tako neverjetno dobro ohranjena.

bmw-m1-found (7)

Mint Classics pravi, da bo M1 povrnil v njegovo originalno stanje, kar pa glede na dobro ohranjenost ne bo težko delo. S pravim profesionalnim pristopom bo tako zunanjost kot notranjost vozila restavrirana razmeroma enostavno. Verjetno bo še najtežje v prvotno stanje kot je bilo leta 1981 povrniti motor ter menjalnik vozila.

Kljub temu, da se je proizvodnja BMW M1 zaključila že pred 35 leti, ostaja to vozilo še vedno eno najbolj zaželenih ter privlačnih avtomobilov kar jih je BMW kdaj izdelal. Izdelano je bilo le 453 enot, vsaka cestna različica pa je pod pokrovom nosila 3,5-litrski šestvaljni bencinski motor.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code