Včeraj zvečer je ekipa časnika Finance na Gradu Jable v Loki pri Mengšu razglasila letošnje zmagovalce izbora Poslovni avto leta 2014.

Na dogodku se je predstavila tudi blagovna znamka oblači Frank Lyman z mičnimi hostesami in zaigrala pa je skupina Esperanto.

Zmagovalci izbora so:

EKO avto leta 2014  –  TOYOTA PRIUS PLUG-IN HYBRID

MALI SLUŽBENI avto leta 2014  –  NISSAN NOTE

SLUŽBENI avto leta 2014  –  PEUGEOT 308

POSLOVNI avto leta 2014  –  ŠKODA SUPERB

MANAGERSKI avto leta 2014  –  BMW SERIJE 5

  • Kipec za EKO AVTO LETA je iz rok direktorice Plastike Skaza, Tanje Skaza, prejel direktor Toyote Slovenija Gregor Mauko.
  • Kipec za MALI SLUŽBENI AVTO LETA je iz rok Anžeta Jamnika, člana novinarske žirije PAL, prejel Rok Istenič iz podjetja Renault Nissan Slovenija.
  • Kipec za SLUŽBENI AVTO LETA je iz rok Miloša Milača, vodje izbora PAL, prejel direktor Peugeota Slovenije Jožko Tomšič.
  • Kipec za POSLOVNI AVTO LETA je Petru Podlipnyju, direktorji znamke Škoda na Porsche Slovenija, podelil direktor in glavni urednik Časnika Finance Peter Frankl
  • Kipec za MANAGERSKI AVTO LETA je prejel generalni direktor BMW Group Slovenija Lothar Schupet, podelila mu ga je predsednica uprave Generali Zavarovalnice Vanja Horvat

 

Dogodek je kljub slabemu vremenu obiskalo 250 menedžerjev iz avtomobilskih in drugih panog, razglasili so zmagovalce v petih kategorijah in podelili priznanje za NAJLEPŠI AVTO LETA 2014, Maserati Ghibli, ki so ga izbrali bralci Financ.

 

Kako je potekalo glasovanje(PRAVILA):

Finaliste izbora so izmed 58 kandidatov določili na Financah, ucenjevali so udobje, prostornost, tehniko, varnost, vozne lastnosti, ceno in stroške lastništva. Izračune stroškov za kandidate so izdelali v podjetju ALD Automotive – upravljalcu voznih parkov.

Za finaliste so med 18. aprilom in 20. majem glasovali bralci Financ, prispevali so 50 odstotkov skupnih točk (drugih 50 odstotkov točk so prispevali v uredništvu Financ), njihov glas pa je kot vsako leto prevladujoč. Glasove bralcev so prečistili, izločili so glasovnice avtomobilskih trgovcev, distributerjev, pokrovitelja izbora Generali Zavarovalnice in zaposlenih na Časniku Finance. Vsak od bralcev je lahko glasoval le enkrat.

 

MENEGERSKA ŽIRIJA:

V kategoriji MANAGERSKI AVTO LETA so novinarji in bralci prispevali vsak po tretjino točk, zadnjo tretjino pa je prispevala menedžerska žirija, ki so jo letos sestavljali:

Miran Vršec, prokurist Nova Panorame, Petra Melanšek, direktorica Vivapen pisala, Marjan Trobiš, generalni direktor Boxmark Leather, Tanja Skaza, direktorica Plastike Skaza, Mirsad Babič, Generali Zavarovalnica, Borut Vrviščar, generalni direktor Kuehne&Nagel, Samo Renčelj, Pošta Slovenije, Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik in Aleksander Zalaznik, generalni direktor Danfossa Trate.

Ti so konec aprila finaliste preizkusili na Vranskem, več na POVEZAVI.

 

Za letošnje zmagovalce so v časniku Finance zapisali:

TOYOTA PRIUS PLUG-IN HYBRID

Toyota prius upodablja ugled okoljsko učinkovitega avta, prius plug-in hybrid z zunanjim polnjenjem električnega motorja in povprečno porabo le 2,1 litra bencina na sto kilometrov pa jo še nadgrajuje. Med priključnimi hibridi  toyota sicer ni osamljena,  ima pa vsekakor najbolj konkurenčno ponudbo na trgu, saj poleg okoljske sprejemljivosti ponuja tudi razmeroma dostopno ceno manj kot 33 tisoč evrov in lastnosti vredne poslovnega razreda.

NISSAN NOTE

Nissan note je bil lani deležen temeljite prenove, postal je manj škatlast in v celoti bolj privlačen, tako kot pri predhodniku pa so njegovi največji aduti predvsem prostornost, uporabnost in prilagodljivost. Na dnu cenika sta oprema visia in 1,2-litrski trivaljnik. Čeprav gre za vstopni model, je serijska oprema bogata. Povsem soliden je tudi trivaljni »mlinček«, ušesa ob vožnji boža tipična zvočna kulisa. Note je torej pravi zvezdnik, zna vse in tudi ni predrag, če vas ne bo vleklo k turbodizelskem motorju.

PEUGEOT 308

Sodoben, lahek, varčen, varen in vozniško zanimiv so vrednote Francoza, ki se je po lastnostih zavihtel povsem na vrh službenega razreda. Novi 308 je resnično dober avto, ki se lahko kosa tudi z razrednim prvakom volkswagnom golfom, ob tem pa ostaja cenovno razumen in ravno toliko drugačen, da se loči od tekmecev.

ŠKODA SUPERB

Škoda superb je odličen poslovni avto in obenem prava škoda, saj ponuja veliko vsebine za razmeroma skromno ceno dobrih 22 tisoč evrov za različico z dvolitrskim turbodizlom. Zahtevnemu kupcu ponuja vse, kar potrebuje, pri prostornosti na zadnji klopi pa celo pretirava z uslužnostjo. Češkemu orjaku zamerimo le nekaj premalo dinamike in robatosti. Vseeno, škoda bi bilo,  če bi poslovneži spregledali tole škodo.

BMW SERIJE 5

BMW serije 5 je ena najbolj zaželjenih in dinamičnih limuzin tega razreda. Ko ga preizkusiš, pa čeprav z dvolitrskim dizlom pod pokrovom, hitro postane jasno zakaj si je pridobil takšen ugled. BMW serije pet je hiter in varčen, udoben in športen, uživaški in umirjen hkrati. Avto, ki zna vse in za to zahteva tudi višjo, a ne previsoko ceno.

 

Fotograf: Davor Kuhelj

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code