V kolikor imate namen kupiti, za nekatere, najboljšo generacijo serije 7 s čim manj prevoženimi kilometri, boste res težko našli boljši primerek od tega.

Avtomobil je sicer lociran na Poljskem, po čudnem spletu okoliščin pa je avtomobil v zadnjih 28 letih prevozil le 775 kilometrov. Zgodba tega avtomobila naj bi se začela tako, da je stranka iz Velike Britanije (zato tudi desni volan) pri nemškem trgovcu z avtomobili naročila povsem novega BMW 740i. To je kupec naredil zato, da bi hitreje prišel do avtomobila, a na žalost tudi to ni bilo dovolj hitro, saj je le ta umrl še preden je bil avtomobil dostavljen.

Po smrti ‘bodočega’ lastnika, se je prodajalec odločil, da bo avtomobil, v primeru, da ga bo kasneje zahteval kakšen izmed dedičev umrlega lastnika, enostavno obdržal. Tako je avtomobil stal v garaži nadaljnjih 23 let, leta 2015 pa ga je od njih kupil trenutni lastnik. Glede na to, da je bil avtomobil večino svojega življenja v garaži, je v praktično popolnem vizualnem stanju. Rje ni niti za vzorec, barva pa izgleda še kot iz tovarne.

Podobno velja tudi za notranjost vozila, ki nima prav nobenih sledi uporabe, bi pa vseeno potrebovala nekaj profesionalne osvežitve, pa tudi sama barva notranjosti verjetno ni ravno za vsakega. Pod pokrovom motorja, se v omenjenem modelu 740i skriva 4.0 litrski osemvaljnik, ki uspe pridelati 286 konjskih moči ter 400 Nm maksimalnega navora. Spojen je s pet stopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki pošilja moč le na zadnji kolesni par.

V kolikor bi vas avtomobil zanimal, ga lahko najdete na tej povezavi, v trenutku pisanja pa je najvišja ponudba znašala 7.805 €. Vseeno moramo povedati, da je pri modelu postavljena minimalna cena, glede na to, da avtomobil mimo dražbe prodajajo za 43.900 € pa je verjetno minimalna cena postavljena zelo blizu tej številki. To pomeni, da boste mogli za avtomobil precej globoko seči v denarnico.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code