BMW M 'tretma' zadnje čase doživlja čedalje več njihovih modelov, a serija 3 Touring bi bila vseeno zelo dobrodošla popestritev portfelja, ki jo navdušenci čakamo že desetletja.

Audi že dolgo ponuja RS4 Avant, Mercedes AMG pa karavanskega C63 zato je nekoliko čudno, da smo morali na bavarskega tekmeca v temu razredu čakati tako dolgo. A očitno se bodo naše želje le uresničile, saj je BMWBlog.com poročal, da so od zanesljivih virov dobili informacije, da naj bi tovrstni visoko zmogljivi karavan celo že dobil zeleno luč za izdelavo, na ceste pa bi lahko zapeljal že okoli leta 2023.

Seveda je to daleč od uradne izjave, zato jo je treba vseeno jemati s kančkom previdnosti, bo pa ta novica zagotovo razveselila veliko število privržencev te bavarske znamke. Zakaj so na to čakali tako dolgo in se šele sedaj odločili za izvedbo takega projekta? Morda ravno iz razloga, ker je novi BMW M3 s svojo opcijo štirikolesnega pogona in modularne zasnove nove serije 3 zelo dovzeten za prenos tega pogonskega sklopa tudi na karavansko obliko. Poleg tega pa bi imela večja uporabnost karavana skupaj z varnostjo štirikolesnega pogona tudi dosti velik smisel iz marketinških vidikov.

Audi namreč ta recept uporablja že dolgo. Kdo pa si želi izjemno močan družinski karavan z izključno zadnjim pogonom? No nekaj takih ‘norcev’ seveda obstaja, a precej več je takih, ki v takem avtomobilu želijo tudi dodatno plast varnosti, kar dokazujejo prodajne številke audijevih RS modelov. V kolikor bomo BMW M3 Touring zares dočakali, nas bo razvajal že poznani 3.0 litrski vrstni šestvaljnik s kar dvema turbinama, ki bo zagotavljal do 510 konjskih moči in 600 Nm navora.

Če se spomnimo le kako hiter je že precej šibkejši M340i xDrive Touring, nas zagotovo čaka karavan z zmogljivostjo super športnika. Sedaj pa le držimo pesti, da ti načrti ne padejo v vodo, morda pa nam bodo, tako kot pri limuzinski različici, ponudili celo različico z zadnjim pogonom in ročnim menjalnikom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code