Bavarski motor s kodno oznako B58 je bil že drugo leto zapored uvrščen na seznam 10 najboljših pogonskih agregatov na svetu.

BMW je na laskavo uvrstitev med najboljših 10 motorjev medija WardsAuto, zelo ponosen. To je že drugič zapored uspelo odličnemu vrstnemu šestvaljniku s prostornino treh litrov in kodno oznako B58, pri katerem ima prste vmes tudi M divizija. Uporablja se namreč v M Performance modelih kot so M340i, Z4 M40i ter M40i različici modelov X3 in X4,  kjer le ta proizvaja 382 konjskih moči in 500 Nm maksimalnega navora. Največja prednost motorja pa ni le njegova moč temveč sposobnost odlične simbioze zmogljivosti in varčnosti. V primeru M340i to pomeni zgolj 4.4 sekunde do stotice na eni strani in porabo, ki zna biti tudi manjša od desetih litrov na drugi strani.

V imenu BMW je nagrado prevzel vodja produktnega načrtovanja in strategije BMW za Severno Ameriko, Ralph Mahler, ki je dejal: “Vrstni šestvaljnik je srce in duša znamke BMW že preko 80 let. Vsaka nova različica šestvaljnika orje ledino v uglajenosti, učinkovitosti in zmogljivosti, kar naše stranke zelo cenijo tako zdaj, kot bodo gotovo tudi v prihodnosti. Izjemno smo hvaležni, da so to prepoznali tudi uredniki pri WardsAuto.”

Na to je glavni urednik medija WardsAuto, Tom Murphy dejal: “vrstni šestvaljnik s kodno oznako B58, smo v večjem BMW X5 s 335 konjskimi močmi prvič testirali že lani kjer je zmagal. Sedaj le leto pozneje pa je k nam prišla povsem nova serija 3, ki je mnogo lažja, poleg tega pa ponuja še dodatnih 47 konjskih moči. B58 je bil odličen takrat, a je še boljši sedaj. Ko si M340i ‘pretegne noge’, ponuja fenomenalen, globok zvok, še posebej, ko se igramo s pretikanjem prestav z obvolanskimi ročicami. Ta motor je izjemno prožen, kar je odlično za vsakodnevno uporabo, ter zelo vznemerljiv, če imate težko nogo.”

Vir: WardsAuto

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code