BMW je po prodaji pred znamko Audi, a je Mercedes Benz tokrat prehitel oba in tako zmagal v tekmi nemških premium proizvajalcev avtomobilov.

V ponedeljek je Mercedes Benz naznanil, da je zadržal naslov najbolj uspešnega proizvajalca premium avtomobilov na svetu. S cvetočo prodajo na kitajskem, nemškem ter severno ameriškem trgu, ki so ključnega pomena za uspeh znamke, je tako podjetje v 12 mesecih leta 2017 prodalo vse skupaj 2.289.344 avtomobilov, kar predstavlja 9,8 odstotno rast napram letu 2016.

BMW zaenkrat še ni razkril celoletnih prodajnih številk za leto 2017. Vseeno lahko glede na statistiko, objavljeno proti koncu leta, kjer je bavarsko podjetje zaostajalo za prodajo znamke Mercedes Benz za okoli 200 tisoč avtomobilov sklepamo, da je približno tako ostalo tudi do konca, saj je tolikšno razliko enostavno nemogoče nadoknaditi v enem mesecu. Še vedno to ni razlog za sklonjene glave bavarcev, saj so drugo mesto znamke BMW in rekordna prodaja še vedno zavidanja vredni rezultati. Mercedes je samo v Nemčiji prodal več kot 300 tisoč vozil iz skupno 955.301 prodanih avtomobilov po celotni Evropi, kar ravno tako predstavlja 6,4 odstotno povišanje glede na leto 2016.

Znan je tudi tržni delež v Veliki Britaniji, kjer je Mercedes Benz z 7,04 odstotnim tržnim deležem zopet slavil prvo mesto, medtem ko sta mu s 6,88 odstotki in 6,77 odstotki sledila BMW in Audi na drugem in tretjem mestu.

BMWBLOG-bmw-m5-mercedes-amg-e63-s-wagon (1)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code