Pošasten BMW E92 M3 s 680-konjskim motorjem LT4 V8 iz Corvette!

0
To je prava pošast, ki prestraši celo najbolj hrabre.

V kolikor spremljate avtomobilske forume lahko zasledite veliko različnih predelav vozil; od le zunanjih sprememb pa vse do “presaditve srca” oz. menjave agregata. Lastnik tega BMW E92 M3 se je odločil odstraniti originalni V8 motor S65 in ga nadomestiti s “supercharged” V8 motorjem podjetja General Motors.

Ta dotični V8 motor LT4 V8 je sicer nameščen v Corvetti Z06 in ima zelo obetavno zmogljivost. Motor razvije 650 konjskih moči in 880 Nm navora. Po besedah lastnika naj bi proizvedel celo 680 konjskih moči zaradi novega izpušnega sistema in boljšega zračnega dotoka. Prav tako dodaja, da je brez problema oz. le z nekaj manjšimi modifikacijami motorja dosegljivih preko 700 konjskih moči.

Seveda pa z večjo močjo pride tudi večja potreba po zavorah, zato je nameščen nov, močnejši zavorni sistem. Predelava vozil je lahko brez konca, če imate dovolj časa in denarja. Prav predelava omogoča lastniku, da si vozilo prilagodi povsem po svojem okusu, če je le-to drugim všeč ali pa ne. Vozilo je statusni simbol in prikazuje značaj lastnika. In nekateri pač potrebujejo več moči, tega jim ne moremo zameriti.

Vir: Motor1

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code