BMW je potrdil, da bodo napredno avtonomno tehnologijo, ki ponuja povsem samostojno vožnjo prejela sprva le določena naprednejša vozila, sčasoma pa se bo razširila tudi med druge modele.

Novi model, znan pod imenom iNEXT bo na trg prispel leta 2021, poleg povsem električnega delovanja pa bo deležen tudi funkcije povsem avtonomne vožnje.

Hildergard Wortmann, eda izmed vodilnih pri BMW je v pogovoru z Autocar povedala, da je podoben pristop BMW že uporabil pri uvajanju električnega pogona, ki ju je znamka vpeljala z modeloma i3 in i8, nato pa se je električni pogonski sklop začel pojavljati tudi pri drugih modelih kot del hibridne tehnologije.

vision-next-100-peking (5)

“BMW ima na cestah največje številko različnih priključnih hibridov. Priključni hibridi so lahko vse od serije 2 Active Tourer pa do serije 7, torej ponujamo vozila iz vseh različnih segmentov,” je povedala.

Wortmann je dodal, da se BMW divizija i ne osredotoča več le na električna vozila, saj je poudarek trenutno na avtonomni vožnji in povsem avtonomni tehnologiji, od katere bodo imela precej prav vsa vozila znamke BMW, če ne v naslednjih treh letih pa prav zagotovo v prihodnosti.

“Podznamka BMW i bo vedno pobudnih napredne in najnovejše tehnologije, kar jo premore trg. Daje nam prostor in možnost, da zanimive novosti sprva uporabimo na bolj specifičnih modelih, nato pa pridobljeno znanje izpopolnimo in širimo na druge modele,” je povedala.

Prihodnost je torej svetla in obetavna.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code