Se spomnite najmanjšega BMW avtomobila po imenu Isetta? Prihaja njemu izredno podoben sorodnik - Microlino.

Brata iz Švice sta že leta 2016 predstavila električen mestni avtomobil za katerega sta inspiracijo v dizajnu našla v ikoničnem BMW Isetta – majhen, z vrati nameščenimi na sprednjem delu vozila.

Imenuje se Microlino, avtomobil pa je rezultat Oliverja in Merlina Outboter, ki želita predstaviti majhna in mestom prijazna električna vozila, ki so zabavna in všečna.

Zdi se, da je prvi vtis izredno pozitiven, saj je bilo zaenkrat naročenih že 7200 primerkov tega električnega mestnega malčka. Brata Outboter trenutno preizkušata prototip dvosedežnega vozila Microlino, proizvodnja pa naj bi stekla še letošnje leto. Za izdelavo bo zadolženo italijansko podjetje Tazzari, ki ima 50 odstotni delež v celotnem projektu.

Zaenkrat je bil Microlino potrjen le za Evropo, kjer bo cena znašala okrog 12 tisoč evrov. Za ta denar je na trgu na voljo že precej konkurence, največji konkurent Smart ForTwo pa je le malenkost dražji. Microlino bo prav tako omejen le na mestne ulice, saj njegov elektro motor z 20 konjskimi močmi premore najvišjo hitrost 90 km/h.

Na voljo sta dve velikosti baterij; standardna 8 kWh s katero je mogoče prevoziti 120 kilometrov. Druga, zmogljivejša baterija pa premore 14,4 kWh, kar se odraža v 215 prevoženih kilometrih. Polnjenje traja približno 4 ure.

Najbolj impresivna pa je prav gotovo njegova velikost, saj v dolžino meri le 2,4 metra, kar pomeni, da je mogoče parkirati tri Microlinote na mesto, ki ga običajno zasede en avtomobil.

Zaenkrat je načrtovanih le 100 primerkov, kmalu pa se lahko povzpne na 5000 primerkov letno. Tovarna Tazzari je sicer zmožna proizvesti do 10.000 avtomobilov, če bi bile seveda takšne potrebe.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code