Toyota je želela, da z znamko BMW ustvarita nekaj podobnega kot je s Subarjem in modelom GT86. BMW tega seveda ni sprejel in odločil, da bosta avtomobila na videz popolnoma drugačna.

Sodelovanje znamke Toyota in BMW se je začelo že daljnega leta 2012, a zaenkrat na cesto še ni zapeljal noben serijski model. Sedaj pa prvič razumemo, zakaj je trajalo toliko časa. Kot poroča Road and Track iz ženevskega avtosalona naj bi človek zadolžen za razvoj nove Supre, Tetsuya Tada, trdil da za tem stoji dober razlog, saj so v tem času definirali različne filozofije znamk v prihodnjih modelih. ”V našem razvoju novih modelov je kar nekaj razlik. Že sama filozofija znamke in mentaliteta japonskih oziroma nemških ljudi se močno razlikuje. Ravo zaradi tega je bilo sodelovanje nekoliko bolj težavno”, pravi Tada.

bmw-z4-spy-photo (9)

Sodelovanje med BMW in Toyoto je različno od sodelovanja Toyote s Subarujem, izdelka GT86 oziroma BRZ. Pri teh dveh so uporabili kar se da veliko delov, pri BMW in Toyoti pa bosta modela popolnoma različna. Enake dele bosta imela le tiste, ki so očem skriti. Toyota je imela enako zamisel tudi z znamko BMW, a so jih odvrnili in dodali, da je tako nemogoče zaradi vseh razlik med znamkama. Kot plod tega sodelovanja bo BMW predstavil model Z4, Toyota pa Supro. Uporabljala bosta enako arhitekturo, nagovarjala pa različne kupce športnih avtomobilov.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code