Težko je verjeti, da so minila že kar tri leta od prihoda BMW i8 na svetovni trg. Progresivni športni hibrid pa je že na vrsti za pomladitev oz. osvežitev. Slednjo lahko pričakujemo spomladi leta 2018, kakšne pa bodo novosti?

Posodobljeni BMW i8 bo prejel kar nekaj tehnoloških nadgradenj, osvežen pa bo tudi njegov dizajn oz. zunanji izgled vozila. Vir pravi, da bi prenovljeni BMW i8 skupaj z novostmi lahko prejel celo drugačno ime – BMW i8 S.

Posodobljeni i8 bo deležen tudi osveženega bencinsko-električnega pogonskega sklopa, ki ga trenutno že preizkušajo v prototipnih vozilih, po varnostnem vozilu i8 pri Formula E pa bo deležen tudi nekaterih podobnih sprememb.

i8-formula-e-safety-car (10)

Z novim hibridnim pogonskih sklopom bo tako i8 prejel 15 dodatnih konjskih moči, kar bo v kombinaciji močnega elektro motorja in bencinskega 1,5-litrskega trivaljnika privedlo do 377 konjskih moči. Trenutna različica BMW i8 od 0 do 100 km/h potrebuje 4,4 sekunde, po nadgradnji pa bi i8 lahko dosegel še boljši rezultat.

Istočasno bo BMW skušal povečati domet svojega hibridnega športnika in bo zato vanj namestil novo, gostejšo baterijo. BMW i3 je po zaslugi slednje pridobil do 50 odstotokov več prevoženih kilometrov, torej bi moral biti rezultat opazen tudi pri i8. Varnostno vozilo Formule E naj bi namesto 7,1 kWh baterije po novem prejelo 10,0 kWh, kar bo najverjetneje veljalo tudi za prenovljeni BMW i8.

bmw-i8-m (2)

Kot varnostno vozilo pri Formuli E bo i8 prejel tudi številne spremembe šasije. Poleg drugih sprememb bodo uporabljene druge vzmeti in blažilniki, vozilo pa bo zato nižje za do 15 mm. Če se bo prenovljeni i8 zgledoval po varnostnem vozilu, pa bo deležen še 20-palčnih lahkih platišč s pnevmatikami Michelin Pilot Super Sport v merah 245/35 spredaj in 285/30 zadaj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code