Si želite popoln 'trackday' projektni avtomobil z vgrajenim LS1 V8 motorjem, ki je že skorajda nared? Pohitite!

Rešitev torej prihaja s strani tega BMW 318i iz leta 1985, ki se je znašel na spletni strani bringatrailer.com in v sebi skriva precej veliko posebnost. Vgrajen ima namreč kar 5,7 litrski LS1 V8 motor iz modela Chervolet Corvette, ter šest stopenjski ročni menjalnik iz 2001 Chervolet Camaro SS. Ta ‘swap’ je bil s strani prodajalca opravljen leta 2016, poleg tega pa je takrat avtomobil prejel še 3.73 samodejno zaporo diferencala, wilwood štiribatne čeljusti, skupaj z ogromnimi Hawk navrtanimi diski, 16 palčna platišča, obuta v Toyo R888 pnevmatike in še mnogo več. Celotna predelava je tako stala kar 22 tisoč dolarjev, kar znese okoli 18 tisoč evrov.

Celotna zunanjost avtomobila je v Cosmosblau Metallic barvi, ki se prav lepo sklada z bež notranjostjo. Spredaj najdemo še črne ledvičke, ki delajo družbo rumenim ‘retro’ meglenkam. Znotraj je avtomobil za razliko od mehanike, zadržal večinoma standardni videz. Na voznikovem sedežu je opaziti nekaj raztrganin, drugje pa je večinoma brez večjih znakov uporabe.

BMWBLOG-E30-LS1-swap (12)

Dodan je set aluminijastih stopalk, presenetljivo pa naj bi bil odstranjen kompresor za klimatsko napravo, kar še dodatno priča o tem, da je to zgolj nedokončan projekt nekoga, ki si je želel popolno ‘trackday’ orožje z nekaj stila, v oglasu pa vseeno navajajo, da je napeljava še vedno na mestu. Čeprav števec kaže okoli 124 tisoč prevoženih kilometrov, jih je bilo po predelavi opravljenih le okoli 800.  Kakorkoli že pohitite, saj trenutna cena znaša le 4.500 dolarjev (okoli 3700€), dražba pa se zaključi že čez 4 dni. Ne pozabite, le predelava je vredna 18 tisočakov vi pa si lahko vozilo z nekaj truda predelate v popolno trackday ali drift orožje, lahko pa ga pustite takega kot je in se naokoli vozite v popolnem ‘sleeperju’!

BMWBLOG-E30-LS1-swap (18)

Vir: bringatrailer.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code