Skoraj dve leti je trajalo, da je BMW po prenovi serije 3 (maja 2015) končno razkril tudi prenovljeno serijo 4 v vseh treh karoserijskih različicah ter športno različico M4 v kupejevski in brezstrešni izvedenki. Lepotna in tehnološka osvežitev priljubljene serije 4 je tako več kot dobrodošla!

Podobno kot pri seriji 3 (limuzina, karavana in Gran Turismo) je prenovo zunanjosti sedaj prejela serija 4. Na trg bo prišla kot model leta 2018, kot običajno pa so spremembe dizajna, šasije in motorjev minimalne in komaj opazne, a vendar so tu!

Med novosti spada naslednje: nove LED glavne luči, sprednje LED meglenke in prav tako v polni LED tehnologiji zadnje luči, ki ohranjajo identično zunanjo obliko, svetlobni podpis pa se je spremenil in je podoben tistemu pri konceptu iz leta 2012. Spremenjene so tudi zračne reže na sprednjem odbijaču, kromirane linije okrog vozila in detajli na zadnjem odbijaču. Med novosti spadata dve novi barvi karoserije kateri nosita imeni Snapper Rocks Blue in Sunset Orange. K slednjima lepo pristojijo štiri nova platišča velikosti 18 in 19 palcev.

Zelo subtilno je spremenjena tudi notranjost, ki v vseh treh karoserijskih različicah uporablja nov dizajn volanskega obroča, aluminijaste in kromirane detajle, dvojne šive na instrumentalni plošči, tri nove barve usnja in tri nove okrasne letve.

BMW je nadgradil in posodobil še informacijsko-zabavni sistem z novim izgledom z velikimi ikonami, ki jih lahko poljubno razporejamo po zaslonu, na voljo pa je tudi v novi seriji 5. Kot pri serijah višjega razreda je tudi serija 4 po novem prejela povsem digitalni prikazovalnik, ki je poljubno prilagodljiv in prikazuje veliko število informacij.

BMW po prenovi trdi, da so za serijo 4 Coupe in Gran Coupe razvili nekoliko kompaktnejše podvozje, ki zagotavlja športno vodljivost brez izgube udobja. Slednje je na voljo pri osnovnih modelih, pa tudi pri tistih z M Sport paketom in prilagodljivim vzmetenjem. Tudi krmilni sistem je po novem bolj odziven in neposreden.

Kar se motorjev tiče je bila serija 4 prenove deležna že junija 2016. V Evropi bodo tako še naprej na voljo iste motorne enote z nekoliko razširjeno ponudbo štirivaljnih in šestvaljnih dizelskih ter bencinskih enot. Vse skupaj se prične pri 418d (150 KM) in 420i (184 KM), povzpne pa se do 435d (313 KM) in 440i (326 KM). V ponudbi je torej kar 12 motornih različic vključno z štirikolesno gnanimi, BMW 435d pa je že standardno na voljo s sistemom xDrive.

Kar se tiče novosti pri BMW M4 Coupe in Cabrio posodobitev z letnico 2018 že v sklopu standardne opreme prinaša polne prilagodljive LED žaromete, zadnje luči v polni LED tehnologiji kot pri običajni seriji 4 in nekaj stilskih popravkov v notranjosti vključno z novimi okrasnimi letvami in informacijsko-zabavnim sistemom.

Serija 4 se tako vključno s športnimi različicami pomlajuje in prinaša osvežen videz. Že tako privlačen avtomobil postaja še lepši!

Oglejte si fotografije in spodnja video posnetka.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code