Dejstvo, da prihaja novi BMW X7 je že znano in sprejeto. Njegovi glavni konkurenti modo Mercedes-Benz GLS in vozila Range Rover, a do sedaj še nihče izven podjetja ne ve kako bo novi X7 izgledal.

Prav zato si je računalniški umetnik Aksyonov Nikita zadal nalogo, da po že videnih prototipih in oblikovalskih namigih izdela upodobitev največjega BMW SUV. Zgledoval se je po trenutnem modelu X5 ter drugih BMW modelih. Končni izdelek je čudovita mešanica različnih BMW modelov.

Zaenkrat se nam žal niti ne sanja če so upodobitve vsaj približno podobne pravemu končnemu izdelku, a odgovor na zastavljeno vprašanje bo najverjetneje razkrit že v prihodnjem mesecu, ko naj bi Bavarci na avtosalonu v Frankfurtu javnosti predstavili koncept svojega novega prestižnega SUV modela.

bmw-x7-render (5)

Kar se tiče končne izvedenke naj bi le-ta prišla na trg ob koncu leta 2018, avtomobil pa bo seveda osnovan na prilagodljivi platformi CLAR katero uporabljata tudi nova serija 5 in serija 7, z naslednjo generacijo pa je bosta deležna tudi nova serija 3 in X5.

Znotraj potniška kabine bo v treh sedežnih vrstah nameščenih 7 sedežev, to pa bo še posebej zanimivo za kitajski in ameriški trg.

Motorji v vozilu bodo tako bencinski kot dizelski, temu pa se bo pridružil tudi hibridni pogonski sklop. Pozneje se bo pridružila tudi različica M Performance, ki jo bo oskrboval TwinPower Turbo V8 katerega bomo spoznali v novem BMW F90 M5.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code