Fotografija zgoraj se je pojavila na svetovnem spletu, precej prepričani pa smo, da prikazuje prihajajočo, novo generacijo BMW serije 3, ki bo svetovno premiero doživela na avtosalonu v Parizu letos oktobra.

Nemški avtomobilski proizvajalec je bil v zadnjih nekaj mesecih precej odprt glede nove generacije serije 3. Med drugim so na primer razkrili uradne “spy” fotografije prototipnega vozila, ki so ga testirali širom sveta in seveda tudi na slovitem Nürburgringu. Fotografija najverjetneje prikazuje najmočnejšo različico M Performance, BMW M340i M Performance.

Kot drugi modeli nove serije 3 bo tudi M340i M Performance za okrog 55 kilogramov lažji kot predhodnik. Poleg tega so inženirji izboljšali podvozje, ki je še bolj togo in v popolni uravnovešenosti pri razporeditvi teže (50:50).

M340i M Performance naj bi uporabljal vrstni šestvaljni 3,0-litrski turbo motor, ki bo razvil 360 konjskih moči in 500 Nm navora. Zadnji pogon bo skupaj z osemstopenjskih samodejnim menjalnikom standardna oprema. Seveda bo kot del dodatne opreme na voljo tudi štirikolesni pogon xDrive, zaenkrat pa še ni znano, če bo na voljo tudi ročni menjalnik.

Pri razvoju vozila je namenil BMW še posebej veliko pozornosti vzmetenju. Avtomobil je tako deležen novih blažilnikov, ki poskrbijo za še opaznejšo razliko med udobjem iz športno nastavitvijo. Različica kot je M340i M Performance bo opremljena z vzmetenjem M Sport, ki bo celotno vozilo znižal za 10 mm.

Kar se tiče dizajna slika razkriva nov svetlobni podpis v tehnologiji LED. Opazimo tudi velike ledvičke s poudarjenimi robovi, kar poudarja športnost in ravno zato sumimo, da se pod pregrinjalom skriva M340i M Performance.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code