Letošnje leto zaznamujejo same obletnice! Tudi najpopularnejši M med vsemi letos praznuje okroglo obletnico tridesetih let z omejeno serijo 500 enot F80 M3 Limuzine.

Edinstven M3 je prejel klasično barvo Macao Blue v poklon prvi generaciji, slednja je svoje lansiranje doživela prav v njej. Izdaja “30 Years M3” nadgrajuje že tako edinstven Competition paket, ki je opcijsko na voljo z začetkom letošnjega leta. Slednji vključuje povečanje moči motorja za 14 kW / 19 KM, do 450 skupnih konjskih moči, prav tako pa je v paket vključeno tudi adaptivno M vzmetenje, ki je usklajen s povečano zmogljivostjo. Med optimizirane funkcije spada tudi novo vzmetenje, blažilniki in stabilizatorji, spremenjene karakteristike pri treh načinih Comfort, Sport in Sport +, kot tudi ustrezno spremenjeni standardni Active M diferencial na zadnji osi in dinamični nadzor stabilnost (DSC). Vključena v Competition Package so tudi 20-palčna zvezdasta 666M lahka platišča, obadana s pnevmatikami dimenzij 265/30 R20 spredaj in 285/30 R20 zadaj.

HyperFocal: 0

BMW M3 “30 Years M3” z izbiro 7-stopenjskega menjalnika z dvojno sklopko do stotice potrebuje le štiri sekunde, kar je 0,1 sekunde manj od standardne različice. Zunanjost je poleg Macao barvnega odtenka, obogatena z M športnim izpušnim sistemom, kromiranimi zaključki izpuha, posebna serija pa na sebi nosi tudi logotip “30 Years M3”, katerega boste našli tudi v notranjosti na pragovih vratm in instrumentni plošči. Potniška kabina navdušuje tudi z M športnimi sedeži z vezenim napisom tridesete obletnice ter varnostnimi pasovi z BMW M črtami. Oblazinjenje je na voljo v dveh barvnih kombinacijah Merino usnja Black/Fjord Blue ali Black/Silverstone.

HyperFocal: 0

V Nemčiji boste za cel paket odšteli deset tisočakov več od standardne različice s Competition paketom, prva vozila pa bodo lastnikom dostavljena v poletju 2016.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code