Novi predsednik Združenih držav Amerike je nemškega giganta BMW opozoril, da bo za prodajo svojih vozil izdelanih v Mehiki moral plačati dodaten davek.

Donald Trump si je kot novi predsednik resnično zadal cilj, da minimalizira uvoz tujih produktov v Ameriko. Še posebej ga znemirjajo produkti proizvedeni v Mehiki.

Tokrat se je lotil bavarskega velikana BMW, kjer bo za prodajo na ameriškem trgu zahteval kar 35 odstotni davek na vozilo. Že pred nekaj tedni je Trump jasno naznanil svojo politiko glede zaščite države. V slednje je že vključil podjetja Ford, Toyota in FCA.

bmw-mexico (4)

Kar se tiče znamke BMW se poraja vprašanje, če bo Trump pri tem zaobjel le vozila izdelana v Mehiki ali želi v novi zakon vključiti celotno znamko, torej tudi vozila izdelana v ZDA.

S tem se bo verjetno prodaja občutno zmanjšala, saj bo znesek ob višji ceni vozila s 35 odstotnim pribitkom precej povečal končno ceno.

Trump pa s to novostjo opozarja na dejstvo, da so te prve spremembe šele začetek. Očitno se Ameriki obetajo še mnoge prijetne in manj prijetne novosti…

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code