Takoj po začetku prodaje BMW M235i je tuning hiša Tuningwerk predelala originalno vozilo v nekaj bolj športnega. Ekipa pri Tuningwerku je dneve in noči delala na predelavi in rezultat je res impresiven.

Tuningwerk izvedba se imenuje M235i RS in se razlikuje od M235i Racing o katerem si več lahko preberete v jutrišnjem članku. Problem pri Racing izvedbi se pojavi, ker jo uporabnik lahko vozi samo po dirkališču, saj je bila izdelana specifično za privatne dirkalne ekipe. Alternativa je Tuningwerkova izvedba RS, saj se z istim avtomobilom iz dirkališča lahko zapeljete tudi domov. To ne pomeni, da vozilo ni modificirano dovolj, ravno nasprotno. BMW M235i RS proizvede mogočnih 444 konjskih moči, kar je 111 več kot BMW M235i Racing. Tudi zunanjost je precej premišljeno predelana s strešnim spojlerjem, novim difuzorjem in prednjim odbijačem. Seveda pri izdelavi ni manjkalo delov iz karbonskih vlaken.

V notranjosti najdemo Recaro športne sedeže s športnim volanskim obročem in varnostno kletko za brezskrbno uporabo dirkališča. Do 100 km/h BMW 235i RS pospeši v 4,3 sekunde, kar je 0,5 sekunde hitrejši čas od  navadnega M235i.

Seveda pri takšnih predelavah lahko pričakujemo tudi visoko ceno, za M235i RS je tako potrebno odšteti 65.000,00 €.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code