BMW naj bi ga uradno predstavil v aprilu 2018. Kot je že znano, naj bi serijska proizvodnja novega super športnega kupeja stekla poleti 2018 oz. natančneje julija. Zagotovo gre za eno izmed najtežje pričakovanih novosti v prihajajočem letu ...

Vozilo namreč obljublja, da bo športni duh standardnega M2 popeljalo na popolnoma novo, še nevideno raven. Legendarni N55 3,0-litrski TwinTurbo šestvaljni motor v trenutnem modelu M2 bo zamenjala prilagojena enota S55 z enakimi notranjimi komponentami, kot jih lahko najdemo pri modelih M3 in M4, le da bo premogla nekoliko manj moči; govorimo o okrog 400 konjskih močeh.  Motor bo združen s 7-stopenjskim M-DCT menjalnikom ali s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

bmw-m2-competition-rendering (3)

Skupaj z že omenjenimi 400 konjskimi močmi pride v “kompletu” tudi skoraj 500 Nm navora. Zelo pomemben pa je predvsem agresiven, s turbino podprt vrstni šestvaljnik s 3,0-litrsko prostornino. BMW M2 Competition bo premierno predstavil tudi nove barvne sheme. Ena izmed njih je malo bolj umirjena Silver Hockenheim, druga, bolj vpadljiva pa t.i. Sunset Orange. Drugače bo na voljo v odtenkih Alpine White, Black Sapphire, Mineral Grey ter Long Beach Blue Metallic. Produkcija ne bo omejena, število izdelanih avtomobilov bo temeljilo na proizvodni zmogljivosti ter na samem povpraševanju. Prve enote bodo nove lastnike razveselile že pozno poleti.

Vir: BMWBLOG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code