BMW je tudi uradno potrdil, da bo prvič v zgodovini ustvaril karavansko različico BMW M3.

Modela BMW M3 in M4 bosta uradno razkrita že septembra, po besedah proizvajalca, pa bo BMW M3 Touring na ceste zapeljal še za modelom M4 Cabrio, ki naj bi svoj debi doživel prihodnje leto. To pomeni, da bi lahko karavansko različico športnega M3 dočakali že proti koncu leta 2022 in ne 2023, kot smo sprva domnevali. V izjavi za javnost so zapisali: “V Garchingu blizu Munchna, domu BMW M GmbH, se dela na projektu, ki bo marsikomu izpolnil sanje. Prvič v zgodovini bo BMW M GmbH namreč ustvaril karavansko različico modela M3.”

BMW M3 Touring je trenutno še v začetni fazi razvoja, prvi prototipi pa bodo zapeljali na ceste že v prihodnjih mesecih. Zadnjič, ko smo karavansko različico modela M3 videli v obliki uradnega koncepta, je bilo to 20 let nazaj, ko je BMW predstavil koncept E46 generacije M3 Touringa, a ta žal nikoli ni dobila zelene luči za proizvodnjo. Škoda, ko pa so to ‘mokre sanje’ večine entuziastov te bavarske znamke, pri nekaterih celo do te mere, da so si karavanske različice modela M3 ustvarili kar sami.

Za pogon bo seveda skrbel poznani S58 3.0-litrski vrstni šestvaljnik, ki bo v Competition različicah ponujal do 510 konjskih moči in 600 Nm maksimalnega navora. Trenutno že vemo, da bo limuzinskega BMW M3 in dvovratnega BMW M4 mogoče naročiti tako z zadnjim pogonom, kot tudi z inteligentnim xDrive štirikolesnim pogonom, izbirati pa bo moč tudi med šest stopenjskim ročnim menjalnikom, ter 8 stopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Ali bo ista izbira pri karavanski različici zaenkrat še ni znano, lahko pa le upamo na vsaj 480 konjskega karavana z zadnjim pogonom in ročnim menjalnikom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code