Na avto salonu, ki trenutno poteka v Šanghaju, so pri BMWju prvič predstavili podaljšano serijo 5 z oznako Li.

Šanghajski avtomobilistični salon, je bil oder za premiero BMW serije 5 Li, o kateri smo pisali nedolgo nazaj, na žalost pa bo namenjena izključno Kitajskemu trgu. Medosna razdalja je v primerjavi z običajno serijo 5, zrasla za 13.3 centimetra, te dodatni centimetri pa so v celoti namenjeni potnikom na zadnji klopi, kar je na Kitajskem v zadnjem času zelo popularno.

BMWBLOG-BMW5series-Li (12)

Nova, že sedma generacija serije 5 je ravno v letošnjem letu zapeljala na naše ceste, ki po novem poleg nove šasije ponuja tudi lažje 5 točkovno vpetje zadnjih koles. Pri običajni ‘petici’ je tako nova generacija, zahvaljujoč uporabi lahkih materialov kot so magnezij in aluminij, v povprečju od stare lažja za kar 100 kilogramov.

Novi dizajn je zelo podoben tistemu pri večji seriji 7, sedaj v podaljšani različici pa je razlika še manjša. Pod pokrovom motorja bodo na voljo le trije  bencinski motorji in sicer dva 2.0 litrska turbobencinska motorja z 224 ‘konji’  v različici 525 Li oziroma 252 konjskimi močmi v različici 530 Li. Vrh ponudbe bo predstavljal model z oznako 540 Li, katerega pa bo poganjal 3.0 litrski turbobencinski motor z 340 konjskimi močmi. Vsi trije bodo imeli moč speljano na zadnji kolesni par preko 8 stopenjskega avtomatskega menjalnika. Za še večje zanimanje serije 5 Li bo BMW ponujal tudi varčnega plug in hibrida, že sedaj pa je nova serija 5 zaslužna za kar 30% vse prodaje na Kitajskem, pri BMWju pa pravijo, da je to le eden 14 modelov, ki jih načrtujejo za ta hitro-rastoči trg. Škoda le, da je bodo deležni le Kitajci, saj bi brez dvoma tudi pri nas požela velik uspeh.
BMWBLOG-BMW5series-Li (19)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code