Harald Krüger, predsednik uprave bavarske znamke BMW, je med tiskovno konferenco razkril ime novega modela, ki bo po vsej verjetnosti nadomestil serijo 4 Gran Coupe.

Harald Krüger je včeraj med tiskovno konferenco potrdil govorice o imenu novega modela i oddelka – imenoval se bo BMW i4. Ime so razkrili med predstavljanjem načrtov oddelka do leta 2025. ”Do leta 2025 naj bi v naši ponudbi predstavljali 25 povsem ali deloma električnih vozil. Na frankfurtskem avto salonu lanskega septembra smo predstavili našo strategijo, ki se bo lotila e-mobilnosti s konceptom BMW i Vision Dynamics. Slednji koncept pa bo kmalu postal tudi realnost, sedaj tudi potrjeni kot BMW i4, pravi Krüger.

bmw-i-vision-dynamics (9)

Model na trgu pričakujemo v začetku leta 2020, po vsej verjetnosti pa naj bi omenjen model zamenjal tradicionalno gnano serijo 4 Gran Coupe. Vsi ostali podatki še niso potrjene in ostajajo neuradne govorice. Je pa Harald Krüger izdal tudi lokacijo tovarne, kjer bodo izdelovali BMW i4 – München. To pomeni, da bodo vsi modeli i oddelka – BMW i3, i8, iNext ter i4, še naprej v izdelavi v Nemčiji. Pričakujemo doseg do 600 kilometrov, pospešek do stotice v 4,0 sekunde in največjo hitrost približno 200 kilometrov na uro.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code