Na prvi pogled le nekoliko drugačna, izda jo namreč predvsem oznaka V12 na C stebričkih, ter ime, ki pred seboj nosi oznako M. Ne, ni M7, je pa najboljši približek le tega. M Performance Twin Power Turbo dvanajstvaljnik predstavlja dominanten duh in vodilni status.

Novi BMW M760Li xDrive premierno predstavlja novi 6,6-litrski V12, ki premore 600 konjskih moči 5,500 vrt/min in maksimalni navor 800 Nn pri 1,500 vrt/min. BMW M760Li xDrive do stotice potrebuje pičle 3,9 sekunde njegova največja hitrost pa znaša klasičnih 250 km/h, ob izbiri paketa M Driver’s Package pa se slednja dvigne na 305 km/h. Za prenos moči skrbi najsodobnejši 8-stopenjski menjalnik Steptronic Sport, ki s pomočjo M Performance omogoča bolj športne menjave prestav.

BMW M760Li xDrive

Podvozje je opremljeno s sistemom Executive Drive Pro, pri katerem stabilizatorji minimizirajo premikanje karoserije, sistem pa skupaj s kakovostnimi pnevmatikami, ki so nameščene na 20-palčna lahka M platišča v izvedbi kovinskega matiranega zaključka Cerium Grey, daje novemu BMW M760Li xDrive najboljšo možno vozno dinamiko.Potem je tukaj še integralno aktivno krmiljenje (Integral Active Steering), ki dopolnjuje še bolj neposredno krmilno razmerje na sprednji premi s prilagoditvijo kota krmiljenja zadnjih koles glede na dano situacijo. To zmanjšuje sile krmiljenja pri nizki hitrosti in pri dinamični vožnji, kar dodatno poveča agilnost in aktivno varnost.

BMW M760Li xDrive

Športna zunanjost je razvidna predvsem po Aerodinamičnemu M paketu z velikimi odprtinami za zrak na sprednjem odbijaču in ekskluzivnih 20-palčna lahka aluminijasta M platiščič Double-spoke 760M z mat zaključkom Cerium Grey. Opazna sprememba so tudi pokrovi ogledal v isti barvi, značke V12 na C-stebričkih, logotipi M na straneh avtomobila in napis xDrive ter značka modela na zadku. Novi športni izpušni sistem M s krmiljenjem loput ustvarja čustveno bogat zvok V12 in doda piko na i značilnemu videzu M Performance s svojimi pocinkanimi zaključki dvojnih izpušnih cevi v Cerium Grey v ekskluzivni obliki na obeh straneh zadka. BMW M Performance karakter je prisoten tudi v notranjosti avtomobila. Usnjeni volan z logotipom M ima večfunkcijske gumbe v izvedbi Pearl Gloss Chrome, pragove vrat osveljuje logotip V12, na instrumentni plošči pa se merilnik hitrosti razpenja do 330 km/h.

BMW M760Li xDrive

Tisti, ki pri svojem BMW M760Li xDrive ne želijo zbujati pozornost, lahko izberejo bolj diskreten videz, z imenom BMW M760Li xDrive V12 Excellence. Pri Excellence je odstanjen M aerodinamični paket sedmica pa dobi 20-palčna lahka aluminijasta platišča BMW Individual v izvedbi W-spoke 646, kromirano letev, ki se razteza prek celotne širine avtomobila nad rešetko za zrak. V notranjosti avtomobila volan BMW vključuje lesene intarzije, medtem ko se napis V12 na instrumentni plošči – katere merilnik hitrosti ponuja razpon vse do 260 km/h –osvetli, ko voznik zažene motor. Izpušni sistem, ki je usmerjen k udobju, s prečiščenim zvokom prav tako poudarja poseben značaj modela V12 Excellence.

2 KOMENTARJI

  1. Mitja: Če imaš denar, je tvoja pravica, da ga trošiš kakor si sam želiš! (če si ga pa slučajno na nepošten način pridobil, se pa seveda druga zgodba!!)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code