BMW serije 3 v sedmi generaciji ponuja veliko in še več. Komaj čakamo, da se bomo z njim lahko tudi zapeljali.

BMW je včeraj s ponosom odkril novo generacijo izjemno uspešne serije 3. Pričakovano je le-ta na pariškem avtosalonu požela največ zanimanja. Čeprav so v zadnjih generacijah dinamičnost vozila pustili na stranskem tiru, vodilni pravijo, da se novi BMW serije 3 pelje odlično, prav tako pa pri tem ne trpi udobje. Prav tako je povečana praktičnost, za aktivno varnost pa bodo tako kot dosedaj skrbeli še bolj dovršeni asistenčni sistemi. Na zunanjosti BMW serije 3 hitro opazimo nov oblikovalski jezik bavarske znamke. Izklesane poteze ustvarijo podobo napredne in športne limuzine.

Kupci bodo lahko izbirali med štirimi paketi in sicer Advantage paketom, luksuznim Luxury Line ter športnim Sport Line in M Sport paketom. Kot novost so serijske LED žarometi, adaptivni žarometi in BMW Laserlight z 530 metrskim dometom pa bodo na voljo za doplačilo.

BMW je že predstavil M Performance program dodatkov za novo serijo 3. Inženirji so še dodatno oplemenitili zunanjost s grafikami, oznakami in kompletom odbijačev, ki je bolj aerodinamičen, avtomobil pa izgleda bolj agresivno kot sicer. Opazimo sprednji karbonski podaljšek odbijača (na voljo tudi PRO sprednji spojler), pokrove stranskih ogledal, zadnji spojler na prtljažnih vratih, difuzor iz karbona ali v visoko sijoči črni barvi. Težko ne bi opazili tudi dovršenih zavor z večjimi koluti in izpopolnjenimi čeljustmi. Aluminijasta platišča velikosti 18 ali celo 20 palcev zagotovijo robusten in športen izgled avtomobila. Za odlično lego avtomobila skrbijo napredni adaptivni blažilniki, M Performance športni izpušni sistem pa izboljša zvočno kuliso izpuha.

V notranjosti opazimo nekaj dodatkov, ki pričarajo športen pridih. Novost v potniški kabini je tudi M Performance Drive Analyzer, ki je neke vrste sistem za beleženje telemetrije, prvič smo ga videli v F90 M5, njegova naloga, pa je beležiti telemetrijo med vožnjo in te podatke pošiljati direktno na pametni telefon.

Zagotovo ena izmed največjih novosti je zagotovo BMW osebni asistent, ki se odziva na naravne glasovne ukaze in tako pomaga vozniku pri vrsti različnih zadolžitev ter tako poveča produktivnost.

Več o novi generaciji serije 3 si lahko preberete tukaj.

Notranjost je zasnovana okrog voznika. Uporabljeni materiali so kvalitetni, sedeži pa udobni. Izrazita LED ambientalna osvetlitev bo serijska, med doplačili pa bodo kupci največkrat izbrali Professional navigacijo z Harman Kardom zvočniškim sistemom s 16 zvočniki. BMW je stopil v korak s konkurenti in njihovim virtualnim kokpitom (digitalnimi merilniki), sredinski infozabavni zaslon s sedmo generacijo iDrive sistema meri 10.25 palcev. Zahvaljujoč večji širini avtomobila bo spredaj in zadaj več prostora 480 litrski prtljažnik pa bo zaradi svoje oblike še uporabnejši od predhodnika.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code