Trg platišč je izjemno nasičen, saj lahko najdemo od cenovno izjemno ugodnih platišč, do takih s posebnim dizajnom. A izstopa le nekaj res kvalitetnih proizvajalcev.

YIDO Performance z nemškega mesta Hanover, cilja predvsem na prostor v samem vrhu in ponovno dokazuje, da so platišča absolutno ključna za dober izgled avtomobila. Ekipo YIDO Performance vodi nihče drug kot lastnik podjetja Yusuf Yigit, ki se je iz kovanega kosa aluminija odločil ustvariti pravo umetnino za bavarska modela M3 in M4, ter tako postaviti piko na i zunanjemu izgledu, po željah svojih strank.

Povsem nova kovana platišča v velikosti 20 palcev, ki so bila ustvarjena izključno za predstavitveni BMW M3 se imenujejo YP 9.2 Forged. Odlikuje jih zelo globoka konkavnost tako na prednji osi, kjer najdemo platišča širine 9.5J, kot tudi na zadnji osi, kjer se bohotijo kar 11J široka platišča. Platišča so v črni barvi in so narejena le iz enega kosa kovanega aluminija, kar pomeni, da so močnejša in lažja od klasičnih cenenih platišč.

Identičnih dimenzij so tudi platišča za prikazanega BMW M4, ki se imenujejo YP 1.2 Forged. Za razliko od platišč na M3 so ta narejena iz dveh delov in sicer sredice v barvi Brushed Gold, ter poliranega obroča. Tudi ta platišča so bila narejena izključno za ta avtomobil, saj so prav vsi kompleti platišč narejeni izključno po naročilu stranke. Za boljši izgled oba avtomobila ‘sedita’ na vzmetenju znamke KW, ki ju pomakne bližje k tlom, globoka konkavnost, ki na zadnjem platišču meri skoraj 10 centimetrov, pa tako pride še bolj do izraza.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code