BMW je na ženevskem avtosalonu predstavil prenovljeno serijo 7 in hibridno različico nove serije 7 z oznako 745e.

Kljub temu, da se publika zgraža nad velikimi ledvičkami prenovljene BMW serije 7, smo v živo na ženevskem avtomobilskem salonu ugotovili, da niti niso tako velike. Prenovljeni tekmec Mercedes Benz S razreda ima sprednje ledvičke za 40 odstotkov večje kot poprej. Prav tako je spredaj močno spremenjen in v kombinaciji z novimi tanjšimi žarometi, ki ga spremenijo v nekakšen luksuzni potovalnik, zagotavlja veliko. Prenovljeni BMW serije 7 je sicer na vseh področjih prejel veliko sprememb, vključno z izboljšanimi novimi motorji, novo plug-in hibridno možnostjo in posodobljeno tehnologijo.

V notranjosti ni veliko sprememb, ampak uporabljeni materiali skupaj z najnovejšo tehnologijo, so še vedno na izjemno visokem nivoju. Velik 10,25-palčni osrednji zaslon, ki poganja BMW iDrive 7.0, je sedaj podprt s popolnoma digitalnimi 12,3-palčnimi digitalnimi merilniki. Pojavijo se tudi nove možnosti dekorativnih elementov na armaturni plošči in drugod. Avtomobili s paketom M Sport in različica V12 M760Li xDrive z 6,6-litrskim bencinskim motorjem dobijo še bolj športno notranjost kot sicer.

Priključni hibrid BMW serije 7 je zdaj označen kot 745e in je zapustil štirivaljni bencinski motor za šestvaljni bencinski motor s turbopolnilnikom. BMW 745e je sicer na voljo tako v običajni kot v podaljšani različici. Bolj zmogljivi bencinski motor proizvaja 290 konjskih moči, električni motorni sklop pa proizvaja še dodatnih 115 konjskih moči. Celoten pogonski sklop tako zagotavlja kar 400 konjskih moči in 600 nevtonmerov  navora. Skupaj z akumulatorjem visoke kapacitete in elektromotorjem zagotavlja zmogljivejši hibridni sistem z do 389 kWh. BMW pravi, da lahko osnovna različica z klasično medosno razdalja doseže do 60 kilometrov električnega dosega.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code